Messi’den sonra LeBron James’leri de Avea arıyor

Haberin Devamı

NBA’in telekomünikasyon ortağı Avea, Avea NBA Basketbol Kampı projesine start veriyor. NBA’in ünlü hocaları, yetenekli Türk sporculara hem oyun, hem de strateji eğitimi verecek.

Geçtiğimiz haftalarda Avea CEO’su Erkan Akdemir’den bir mektup almıştım. Futbolda Barcelona ile yaptıkları işbirliğinin geldiği noktayı paylaşmıştı. Etkileyici sonuçlar çıkmıştı ortaya.

Kısaca hatırlatmak gerekiyor. Gerekiyor çünkü o sonuçlar ışığında yeni projeyi değerlendirmek daha anlamlı olacak.

Avea, Türkiye’nin gelecekteki futbol yıldızlarını yetiştirmek için İspanya’nın ünlü futbol kulübü FC Barcelona ile işbirliğine gitti. “FCBEscola Camp Avea” projesinde 2 yıl, 4 kamp döneminde 48 antrenör ve 460 yetenekli çocuk kamplara katıldı. Tüm çocuklar ve antrenörler, Barçalı eğitmenlerden FC Barcelona ’yı dünyanın en iyi takımı yapan stratejileri öğrendi. Bu çocuklardan 14 tanesi U-12, U-13 ve U-14 milli takımlarına seçildi. 25 tanesi Türkiye’de 2. Lig ve 1. Lig takımlarının altyapı takımlarına dahil edildi. Eğitim alan 48 antrenör ise şimdi Barça altyapı mantalitesi ışığında dağıldıkları Anadolu’nun dört bir köşesinde yeni genç yetenekleri tarayıp yetiştiriyor.

Ve gelelim NBA işbirliğine. Avea benzer bir eğitim kampını bu kez basketbolun tartışmasız mabedi NBA ile ortaklaşa yürütecek.

Avea NBA Basketbol Kampı’ projesi ile farklı eğitim dönemlerinde taranarak seçilmiş 100 yetenekli çocuğa eğitim verecek. Bu eğitim hem oyunculuk hem de strateji eğitimi olacak. İlk eğitim dönemini, NBA’in tüm dünyaya eğitim veren koçu Neal Meyer 25-26-27 ve 28-29-30 Ocak tarihleri arasında 2 dönem olarak yapacak.

Kampa katılacak gençler, yakın zamanda NBA Hall Of Fame arasına girmiş; 9 kez “NBA ALL-Star” ve Olimpiyatlar’da 2 altın madalya almış olan şampiyonluk yüzüğü sahibi Gary Payton’dan da başarılı bir sporcu olmanın inceliklerini hem pratik hem de teorik olarak öğrenme fırsatı bulacaklar. Kamplar farklı tarihlerde farklı NBA koçları ile devam edecek.

Fırsat eşitliği önemli

Avea CEO’su Erkan Akdemir, fırsat eşitliğine önem verdiklerini, kampı ücretsiz yaptıklarını ve daha da önemlisi Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker gibi altyapıya önem veren kulüplerin yetiştirdiği gençlerin dışında yetenekli çocuklara ulaşmayı amaçladıklarını söyledi. Akdemir amaçlarının hem Türk kulüplerine kaynak sağlamak hem de çocuklara NBA’de oynamak gibi bir ufuk açmayı amaçladıklarını da belirtti. Bu kamplarda sadece basketbol oyunun temellerinin öğretilmeyeceğini ifade eden Akdemir “Bu kampların farklı amaçları var. Burada çok çalışmanın, tutku ile çalışmanın öğretileri paylaşılacak. Takım oyunu, hırs gibi kavramlar üzerinde durulacak. Bunlar bizim de değerlerimizle örtüştüğü için bu projeye özel önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Messi’den sonra LeBron James’leri de Avea arıyor


Türkiye’de bir NBA maçı oynanır mı?

Avea’nın NBA ile yaptığı yeni işbirliğine ilişkin detaylar, NBA Global Games 2014 kapsamında Londra’da paylaşıldı. Atlanta Hawks ve Brooklyn Nets takımları arasında Londra’da O2 Arena’da oynanan maç öncesi yapılan toplantıya Avea CEO’su Erkan Akdemir, Avea Pazarlama İletişim Direktörü Gelincik Onan NBA Global Pazarlamadan Sorumlu Yönetici Başkan Yardımcısı Mark Tatum, NBA Global Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Emilio Collins’in yanısıra NBA’in efsane oyuncuları Dikembe Mutombo ve Kiki Vandeweghe de katıldı.

Mark Tatum’a “İngiltere aslında bir basketbol ülkesi değil. Ancak siz yine de bir lig maçını burada oynamayı tercih ettiniz. Türkiye’de de gerçek bir puanlı NBA maçı ne zaman izleyeceğiz” diye sordum. Tatum “İngiltere bir basketbol ülkesi değil ancak biletler 3.5 saatte tükendi. Biz belirlediğimiz standartlara uygun bir salon olup olmadığına bakıyoruz. Türkiye basketbolu çok seven genç bir nüfusa sahip. Bizim için de çok önemli bir pazar. Avea ile işbirliğimiz sonrası televizyondan seyirci sayısının arttığını da sevinerek görüyoruz. Ancak şu an salonlarınızın kapasitesi bizim için yeterli değil. 20 bin ve üzeri seyirci alan salon arıyoruz öncelikle” diye yanıt verdi. Türkiye’de en fazla seyirci kapasitesine sahip salon Sinan Erdem ve ne yazık ki kapasitesi 16 binlerde. Yani bir NBA maçı, NBA yöneticileri Türkiye’ye bir iltimas geçmezlerse şimdilik zor görünüyor.

Kim daha uzun?
Messi’den sonra LeBron James’leri de Avea arıyor
Dikembe Mutombo, kökeni Kongo’ya uzanan Afroamerikalı 55 numara ayaklara sahip bir NBA efsanesi. Blok kralı tam bir savunmacıydı. Kiki ise NBA tarihinde en iyi şut istatistiklerine sahip hücumculardan biriydi. Mutombo 2.17, Kiki ise 2.12 boya sahip. Toplantı sonrası hatıra fotoğrafı çektirelim dediler. Ben 1.78’lik boyumla muhtemelen kadraja bile giremeyebilirdim. Sandalyeyi kaptım ve bir anda en uzun oldum. 2.17’lik Dikembe Mutombo’ya tavşan kulak yapabilme fırsatını yakalayan ilk kişi de oldum muhtemelen.

DİĞER YENİ YAZILAR