Binali Yıldırım’ı Belediye Başkanı görmek istemem

Haberin Devamı

Binali Yıldırım, performansı ile kabinenin açık ara en iyi bakanlarından biri. İcraatlarına bakınca Belediye Başkanlığı görevi ona 4-5 gömlek dar gelecek.

Kabine’nin diğer bakanları kızmasın alınmasın, Ali Babacan ile birlikte performansını yüksek, icraatlarını çok başarılı bulduğum bakan Binali Yıldırım’dır.

Yerel seçimler öncesi Kabine’nin iddialı bakanlarının kritik illerde Belediye Başkanı adayı olacağı çok konuşuluyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Bey için de önce İzmir’e aday olacak denildi, ardından İstanbul için de adı anıldı.

Belediye başkanlarımız da alınmasın ancak ben Binali Yıldırım için belediye başkanlığı görevinin, bu saatten sonra artık 4-5 gömlek dar geleceğini düşünenlerdenim.

Binali Yıldırım’ı Belediye Başkanı görmek istememGeçen hafta Ankara’da bir işim vardı ve arabamla gittim. Dönüşte de Eskişehir üzerinden geldim. Yıllar önce Eskişehir’e giderken, Pamukova’dan sonra Bozüyük’e kadar çok virajlı oldukça zorlu bir yol katettiğimi hatırlıyorum. O yol gitmiş yerine halı gibi bir yol gelmiş. Yolla birlikte, sizi bazen sağınızdan bazen solunuzdan takip eden Yüksek Hızlı Tren hattı da hakikaten insana gurur veriyor. Sayısız viyadükler, 3-5 kilometre aralıklarla dağı delip geçen tüneller muazzam bir iş çıkarıldığını ortaya koyuyor. Bu yazıyı yazmaya da ne yalan söyliyeyim bu yolu katederken karar verdim. Birileri Bakan Bey’i amma da övmüşsün diyebilir. Varsın desin. Çoğunlukla Hükümet’i eleştiren biri olduğumdan içim rahat hiç gocunmam...

Tekerlekli tüp geçiş

Marmaray, iki gün sonra 29 Ekim’de açılıyor. 2015’te de tekerlekli araçların geçişine imkan veren tüp geçiş projesi bitecek. Hemen peşisıra Boğaz’da üçüncü köprü ile tanışacağız. İzmit körfez geçişini 1.5 satten 6 dakikaya düşürecek köprünün ayakları yükselmeye başladı.

Binali Yıldırım 58,59,60 ve 61’inci hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. İstanbul, Erzincan ve İzmir’den milletvekili seçildi. Evet İzmir, Ak Parti için kritik bir il ve Başbakan Erdoğan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı çok istiyor. Ancak Binali Yıldırım gibi kabinenin en sağlam aktörlerinden biri aday olursa İzmir’de bir şans yakalayabileceklerinin de farkındalar.

Buna rağmen ben Binali Yıldırım’ı Belediye Başkanı olarak görmek istemeyenlerdenim. Onun 10 yıllık performansına bakınca hangi ile Belediye Başkanı olursa olsun bir dar çerçevenin içinde sıkışıp kalacağını ve kabına sığmayacağını düşünüyorum. Düşünün ki elinizde çok iyi bir santrafor var ancak onu hiç alışık olmadığı bir mevkide sol bek oynatıyorsunuz.

Binali Yıldırım’ı Belediye Başkanı görmek istemem

İletişim ve havacılık için ayrı bir kutu

Duble yollar hakikaten hayatımızı kolaylaştırdı. Direksiyonda son derece dikkatsiz ve cahilce işler yapan bir ülkenin vatandaşı başka türlü yollarda telef olmaktan kurtulamazdı. Yol kusurundan kaynaklı kazalar ciddi ölçüde azaldı. Karayollarının dışında diğer alanlarda da çok başarılı işlere imza atıldı. Binali Yıldırım’ın bakanlığının kontrolündeki bu işleri hatırlamakta ve bunlar için de ayrı bir kutu açmakta fayda var:

- Havacılıkta son 10 yılda yolcu sayısı 4 kat artış gösterdi.

- 17 havaalanından 50 havaalanına çıkıldı. 10 milyon kişi hayatında ilk kez uçakla tanıştı. Uçakla seyahat, neredeyse otobüsle seyahat kadar kolay ve ucuz oldu.

- İstanbul’a dar gelen Atatürk Havalimanı’nın yerini alacak 100 milyon yolcu kapasiteli üçüncü havalimanının ihalesi yapıldı düğmeye basıldı. Anadolu Yakası’nda Sabiha Gökçen Havalimanı önemli bir açığı kapattı.

- Çok güçlü bir GSM altyapısı kuruldu. Operatörler arası rekabette denge çok iyi yakalandı. Ciddi bir fiyat rekabeti sağlandı.

- Bilgi toplumu olmanın yolu internetten geçiyor. 40 milyon internet kullanıcısı, 16.6 milyon 3G abonesi var. 3G hızımız diğer ülkelerin hızından yüksek.

- Yüksek Hızlı Tren’de Konya ve Eskişehir etapları devreye alındı.

- İstanbul’da çok geç kalan metro ağına yönelik önemli adımlar atıldı. 2004’te 45 kilometre olan metro hattı uzunluğu 124 kilometreye çıktı. Proje ve ihale aşamasındakilerle birlikte 708 kilometrelik bir metro ağı kurulacak.

Sezar’ın hakkı Sezar’a. Dediğim gibi ‘pazar pazar Bakan Bey’i çok övmüşsün’ diyenler çıkabilir. Unutulmasın 2004’te Pamukova’da yaşanan hızlandırılmış tren kazası sonrası en ağır eleştirileri getiren, olayı enine boyuna irdeleyip sorumluluğu bulunanları ortaya çıkarmaya çalışan VATAN Gazetesi’ydi ve o ekibin bir parçasıydım. Yarın öbür gün bir gelişme olduğunda yine eleştirebilecek olmanın da gönül rahatlığında olduğumdan varsın desinler.

DİĞER YENİ YAZILAR