Her iki operatörden de net kazançlıyız, bu bizim için çok önemli parametre

Haberin Devamı

AVEA CEO’su Erkan Akdemir, operatörlerin kazandığı her yeni 3 numaradan 2’sinin diğer operatörlerden taşınan numaralardan kaynaklandığını belirterek, numara taşımada diğer iki operatörden de günün sonunda net kazançlı olduklarını söyledi. Akdemir, “Bu bizim için çok önemli parametre” dedi.

Her 3 operatörün de numara taşımada kendini birinci ilan ettiğini, bu durumun tuhaf olmakla birlikte, olaya nereden baktığınıza bağlı olarak 3 operatörün de haklı göründüğünü yazmıştım.

Her iki operatörden de net kazançlıyız, bu bizim için çok önemli parametre Turkcell kendinden giden numaraları görmezden gelip, sadece kendisine gelen numaraları sayıp ‘En çok numara taşınan operatör’ ünvanını kendine yakıştırmıştı. Vodafone da boş durmadı, o da “Numara taşımanın başladığı 2008 sonundan bu yana gidenlerden gelenler düştükten sonra nette en çok numara taşınan operatör benim” dedi ki haklıydı. Avea da bu düelloya “2011 yılının en çok numara taşınan operatörü” sıfatı ile dahil oldu. O da haklıydı.

Hafta içinde Avea CEO’su Erkan Akdemir ile biraraya geldik. Akdemir, numara taşıma parametresine yeni bir bakış açısı daha kattı ve”Biz tek tek rakiplerimizle karşılaştırıldığımızda birinciyiz. Yani hem Vodafone’dan hem de Turkcell’den abone almışız. Numara taşımada nette artıda olan diğer operatör sadece hakim operatörle karşılaştırınca artıda. Bize karşı ise ekside. Biz bu durumu çok önemsiyoruz. Bana göre, tüketici tercihini gözlemlemek açısından en önemli parametre bu” dedi.

Türkiye’de GSM operatörleri yeni abone kazanımında Türkiye büyümesinin daha üzerinde bir büyüme gerçekleştiremiyor. Üstelik geçmişte ikinci bir hattı olan abone oranı yüzde 30’lardayken bu oran yüzde 10’lara kadar indi. İki numara taşıyanlar azalınca Türkiye nüfusuna göre abone oranı, yani penetrasyon da yüzde 85’ler seviyesine geriledi. Oysa penetrasyon Avrupa’da ortalama yüzde 130’lar seviyesinde. Oranın yüzde 200’leri bulduğu ülkeler bile var.

BTK’nın büyük başarısı

Türkiye’de cebinde iki numara kullananların oranının azalmasında kuşkusuz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yani regülatörün başarılı uygulamalarının payı büyük. Şebeke içi arama ile diğer operatörü arama arasındaki fiyat farkı azalınca vatandaşın da iki hat kullanmasına gerek kalmadı. Erkan Akdemir de bu duruma dikkat çekti:

“Daha önce şebeke dışı aramaların oranı yüzde 8’lerdeydi. İnsanlar şebeke dışındaki bir başka tanıdığını aramaya korkuyordu. Çünkü hakikaten fiyat farkı çoktu. Ancak bu asimetri azalınca ikinci hat oranı düştü. Bu BTK’nın başarısıdır.“

Erkan Akdemir, asimetrinin azalması ve numara taşıma sonrası keskinleşen rekabetin vatandaşa çok olumlu yönde yansıdığının da altını çizdi:

Avrupa’nın en ucuzu

6 ay öncesine göre OECD ülkeleri arasında en ucuz konuşmada ikinci ülkeydik. Sanırım artık en ucuzuyuz.

Peki bu ucuzluk şirket kârlılığına olumsuz etki yapıyor mu?

Birim fiyatlar düşüyor ancak konuşma geliri artıyor. Gelir abone büyümesinde çok iyi durumdayız. Şu an size 2011 sonuçlarını veremem ancak 9 aylık performansımızı devam ettiriyoruz bunu söyleyebilirim. 2011’de çok iyi büyüdük. EBITDA’mız 2 yıldır pozitif.

(Tam da konuşmamızın bu anında Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, BTK Başkanı’nın güvenli internetle ilgili basın toplantısındaki sunumunu ipad’inden açıyor ve şaşkınlıkla henüz ‘silent’ olan sabit ve mobil operatörlere ait tüm 2011 performans bilgilerinin sunumda yer aldığını görüyoruz. Yani telekomünikasyon sektörünün 2011 performansını merak edenler, BTK sitesine girip ayın 15’ini beklemeden insider trading yapabilir.)

Maliye vergiyi düşürsün kesinlikle aboneye yansır

Bir GSM sektörü oyuncusu ile konuşup vergi meselesine girmemek olmaz. Hakikaten GSM sektörünün en dertli olduğu konuların başında ağır vergi yükü geliyor. Erkan Akdemir, mobil internet alanında vergilerin düşürüldüğünü ancak bu alanın çok hızlı büyüdüğü için vergi gelirlerinin kat be kat arttığına dikkat çekerek benzer bir indirimin ses tarafında da yapılmasının yine Maliye’nin kazancı olacağına işaret ediyor.

Akdemir, Maliye’nin vergi indirimlerinin tüketiciye yansıtılmaması ile ilgili kaygıyı GSM sektörü için taşımasının da gereksiz olduğunu söyledi:

Maliye vergileri düşürsün mutlaka tüketiciye yansır. Bu sektörde vergi inerse ve maliyetlerde aşağı yönlü bir değişim olursa bu kesinlikle yansır. Zira o kadar keskin bir rekabet var ki operatörler bu indirimi, kendi hanelerinde bırakmazlar. Bu sektör diğer hiçbir sektöre benzemez.

Ata Demirer, Berlin Kaplanı çekimleri için ara verdi, yeni reklam filmi Mart’ta geliyor

GSM operatörleri komik karakterleri seviyor. Turkcell Şahan Gökbakar ile Vodafone da Şafak Sezer ile oldukça sükse yapıp ilgi çekti. Avea’da optik ve fasülye karakterleri var. Erdem Yener’in canlandırdığı fasülye, rakiplerin zaaflarını iyi yakalıyor ve güzel tii’ye alıyor. Call center reklam filmi çok çok iyiydi. Son günlerde televizyonlarda gördüğümüz çok yakan 4 çeker jeep reklamı da keskin zeka ürünü.

Avea, Ata Demirer ile anlaşmış, biraz Fatih Terim’i andıran karakterle hazırladığı soyunma odası reklam filmi de bir hayli ilgi çekmişti. Hatta ‘Dünyada 5-3-2 diye bir sistem mi kaldı dediği, oyuncuların göğsünde de Özmürsel Döşemecilik yazan reklamı yine rakiplerini kızdırmış ve metnin bazı bölümleri, yapılan şikayet sonrası değiştirilmişti. Sonra Ata gerisini getirmedi. Avea CEO’su Erkan Akdemir, Ata Demirer’in şu ara vizyonda olan ve gişesi çok başarılı geçen Berlin Kaplanı filmi için ara verdiğini, Avea için hazırladığı yeni reklam filminin Mart ayında vizyona gireceğini söyledi. Akdemir, fasülye optik kararketirin de marka algısına çok büyük katkı yaptığına dikkat çekerek “Bilinirlik, hatırlanma ve sempati açısından sürekli yükselen bir grafik çiziyoruz. Reklamlarımızın başarısını özellikle sosyal medyada gelen tepkilerden çok iyi görebiliyoruz. Ürün iyi, fiyat iyi, bunu hedef kitle ile böyle başarılı iletişim çalışmaları ile buluşturunca ortaya şirket açısından da başarılı sonuçlar çıkıyor” dedi.

GSM sektörünü sanal operatörler büyütür ama çifte vergi var

Avea CEO’su Erkan Akdemir, sanal operatörlüğün özellikle vergisel sebeplerle tam oturmadığını, ancak sektörün büyümesi için bu alanın çok önemli olduğunu söyledi. GSM operatörlerinin dışında kuvvetli markaların kendi özel müşteri grubunu sanal operatörlükle kapsayabileceğini söyleyen Akdemir bu alandaki gelişime futbol kulüplerine özel taraftarcell’leri örnek gösterdi. Akdemir, şöyle konuştu:

Bu bir kulüp olabilir, bir akaryakıt dağıtım şirketi olabilir ya da perakendenin çok güçlü bir markası olabilir. Sizin ulaşamadığınız çok uç noktalara ulaşabilir, pazarı büyütebilirler. Ayrıca bizim paketleyemediğiniz şeyleri de konuşmayla birlikte paketleyip kullanıcıya çok cazip fırsatlar sunabilirler.

Akdemir, sanal operatörlüğün özellikle çifte vergilemeden dolayı büyümediğinin altını çizdi:

Hazine’ye ödenen yüzde 15’lik bir pay var. Sanal operatörlükte bu vergi maalesef iki kere ödeniyor. Yani sözkonusu vergiyi hem ben hem de mesela KartalCell’in sahibi Beşiktaş kulübü ödüyor. Böyle olunca sanal operatörlerin fiyatlaması rekabetçi olamıyor. Zira marjlar çok düşük. Büyük fedakarlık yapılıyor ancak gelmeye hazır pek çok sanal operatör de gelmiyor. Çok kısa bir süreliğine bu çifte vergilemeden dönüldü ancak tekrar eskiye dönüldü. Buraya gelecek sanal operatörlere bizim pazara yeni aktör girecek endişesi ile bakmamız ve karşı çıkmamız yanlış diye düşünüyorum.

Bankalar SMS ücreti istemekte haklı

Bugünlerde ilginç bir tartışma var. Biliyorsunuz pek çok kişi internet bankacılığını kullanıyor ve güvenlik sisteminin bir parçası olarak da internet şubesine cep telefonunuza SMS olarak gelen şifreyi yazarak girebiliyorsunuz. Bu SMS’ler ücretsizdi. Ancak bankalar bu SMS’lerden artık ücret almayı tartışıyor. Konuyu Erkan Akdemir’e de sordum şöyle yanıtladı:

Bankaların kullandığı SMS’ler daha farklı. Normal SMS’e göre daha kısa sürede gitme zorunluluğu var ve daha pahalı. Bankalar bu paketleri bizden milyon milyon paketler halinde alıyor. 50 milyonluk 100 milyonluk paketler alınıyor. Bankalar için önemli bir maliyet kalemi. Bu SMS’lerin maliyetini kullanıcıya yansıtmak isteyen bankaya haksız diyemem. Haklı bir talep gibi görünüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR