Ataşehirli Brandium İstinyePark kadar popüler olmaya aday...

Haberin Devamı

Eğriye eğri doğruya doğru... Kim ne derse desin, ister reklam yapıyor desin, ister samimi bulsun. Bana göre İstanbul’un Avrupa Yakası’nda faaliyetteki alışveriş merkezleri arasında İstinyePark’a rakip olabilecek tek bir yer yok. İstinyePark rakiplerine fena fark atmış durumda. Anadolu Yakası’nda ise bu seviyede bir AVM henüz bulunmuyor. Ancak konsepti ile 2012 son çeyreğinde kapılarını açacak olan Brandium AVM, bu açığı kapatacak gibi görünüyor. Brandium AVM’de mağaza kiralamak doğru bir yatırım tercihi olacak gibi duruyor

Kurban Bayramı nedeniyle herkes 9 gün tatil yaparken biz gazeteciler için dinlenme süresi her zaman olduğu gibi sınırlıydı.

Bayramın ilk günü aile ziyaretlerini bitirdikten sonra eşimin ısrarı ile ikinci günü de Akmerkez’e gittik. Aradığı bir ayakkabı varmış ama bulamadık. Erkekler için alışveriş aslında bir kabustur. Tam eve döneceğimizi düşünürken “Bir de İstinyePark’a bakalım” demez mi?

Ulus’tan Maslak’a yöneldik ister istemez. 45 dakika ara ile Akmerkez ve İstinyePark’ı tatil günü gözlemleme fırsatı buldum.

Resmin neresinden bakarsanız bakın, İstinyePark, Akmerkez’e fark atıyordu.

Curcuna bir yere geldiğimiz zaten otoparkına adım attığımız andan itibaren kendini hissettirdi. Güvenlik kapılarında uzayan bir sıra vardı. Böyle bir tablo Akmerkez’de yoktu.

Ufak bir yanılma payı ile rahatlıkla söyleyebilirim ki Akmerkez’de gördüğümüz her bir kişiye karşılık İstinyePark’ta rahat 50 kişi vardı. Aslında Akmerkez İstanbul’un ilk gözağrılarından biriydi ama yenilenmesine rağmen havası sönmüş görünüyor. Şu an tartışmasız Avrupa Yakası’nın en popüler AVM’si İstinyePark.

Maalesef henüz Anadolu Yakası’nda bu kalitede bir AVM yok. Ancak Brandium Ataşehir Projesi içerisinde yer alacak 120 bin metrekare alana yayılı olan Brandium Alışveriş Merkezi bu boşluğu dolduracak gibi duruyor.

Emay ve Erko Grup ortaklığı ile yükselen Brandium AVM, 2012’nin son çeyreğinde hizmete girmiş olacak. Yaklaşık 60 bin metrekare kiralanabilir alanı olan Brandium AVM’de kiralamalar da başladı. Kiralamaları Reval yapıyor.

Sanırım 4 ay önceydi. Bir arkadaşım aramıştı. Bodrum’un ünlü Bitez dondurmasını getirmek istediğini ancak İstinyePark’ta kiralayacak alan bulamamaktan şikayet ediyordu. İnanılmaz bir sıra olduğunu söylüyordu. Alışveriş yapma potansiyeli olan tüm insanların oraya gittiği düşünülürse bu talebe de şaşmamak lazım. Brandium AVM de Anadolu Yakası için böyle bir imkan sunabilir.

Ufak ufak 3 ayrı İstanbul fikrine alışsak iyi olacak. Zira artık İstanbul bölünüyor. Anadolu Yakası’nda oturanlar trafik çilesinden dolayı diğer tarafa pek geçmek istemiyorlar. Aynı şekilde Avrupa Yakası’ndakiler de mecbur kalmadıkça diğer tarafa gitme taraftarı değil. Bir üçüncü bölge olarak da Halkalı, Beylikdüzü, Bahçeşehir kendi içinde şehirleşiyor.

Nasıl diğerleri başka yere gidemiyorsa o bölgede oturanlar da trafik çilesinden diğer iki bölgeye uzak duruyor. Her türlü ihtiyaçlarını yaşadıkları bölgede karşılamak istiyor.

Brandium Ataşehir’in konut bölümünde de kampanya devam ediyor

Brandium AVM, yatırım fırsatı sunarken, 1350 konuttan oluşan yaşam alanında da 30 aya kadar 0 faiz imkanlı ve kişiye özel ödeme seçenekli kampanyanın devam ettiğini belirtmek lazım. Konut bölümünde havuzlu teras daireler, doğayı ön plana çıkaran su konseptli çevre düzenlemeleri, 3.40 m tavan yüksekliği dikkat çekici. Proje kapsamında yer alan rezidans daireler 2013 sonunda yeni sahiplerine teslim edilmiş olacak.

TL kiralama ile kiracı önünü görecek

Ataşehir bölgesindeki hızlı gelişime yeniden vurgu yapmaya gerek yok. Yaşam alanları çok hızlı gelişti ancak yaşam alanlarındakilere hizmet verecek diğer aktiviteler biraz geriden geldi. Brandium AVM bu açığı kapatabilir. Ataşehir’de TEM ile E-5 Karayolu’nun kesiştiği bölgede yer alan proje 60.000 metrekare kiralanabilir alanı ve 250 mağazası ile Anadolu Yakası’nın en prestijli projesi olmayı hedefliyor. Brandium AVM’de 4 katta toplam 250 mağaza olacak. Brandium AVM’de kira ücretleri lokasyona göre 50 TL’den başlıyor, 350 TL’ye kadar çıkıyor. Kiralamanın TL ile yapılması bir avantaj. Zira bir kur hesabı yapıyorsunuz, mağazanızla ilgili fizibilite çıkarıyorsunuz, bir devalüasyon oluyor tüm hesaplar şaşıyor. Nitekim dolar ya da euro ile kiralama yapanlar son 3 aydır, kurdaki öngörülmeyen artışın sıkıntısını yaşıyor. Brandium’un kiralamayı TL ile yapması alıcı için ciddi bir avantaj.

AVM’de neler olacak?

Türkiye’de bazı özel markalar nedense Anadolu Yakası’nda yok. Brandium bu özel markaları Anadolu Yakası’na çekmek için bir markalar sokağı tasarladı. Türk ve dünya modasına yön veren uluslararası isimler özel konsept mağazaları ile Brandium AVM‘de yer alacak.

Teraslı ve açık alanları ile öne çıkacak restoran ve cafeler projedeki en önemli farklılıklardan olacak gibi görünüyor. Eğlence merkezleri, modern sinema ve tiyatro salonları, gece veya gündüz yaşama keyif katacak mekanlar ile eğlenceli alışverişin adresi Brandium olabilir.

Kiralama hizmeti REVAL Retail Value tarafından gerçekleşen proje ziyaretçilerine Alışveriş’te Rezidans konforunu yaşatacak iddiada bir konsept hazırlıyor. Spor Salonu, güzellik merkezi, moda danışmanlığı, emanet odası, alışveriş danışmanlığı, çocuk bakımı, paket taşıma hizmeti, şoför kiralama hizmeti, restoran rezervasyon ve concierge hizmetleri, araç yıkama, modern otopark alanları ve vale gibi hizmetler, kalitesi ile Brandium AVM’nin Anadolu Yakası’nın çekim merkezi olmasını sağlamayı hedefliyor.

Bölgede alım gücü yüksek 1.5 milyon kişi yaşıyor

Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar söz konusu AVM’yi Ataşehir’in simgesi olacak şekilde projelendirdiklerini söyledi. Projenin sadece 3 kilometrelik yarı çaplı alanında 1.5 milyon nüfusun olmasının bile burada kiralama yapmak için yeterli bir sebep olduğunu söyleyen Çağlar sözkonusu nüfusun satın alma gücünün yüksekliğine de dikkat çekti. Brandium AVM projesinin 1.350 konut ve 5 yıldızlı otel ile birlikte karma bir projenin parçası olmasının da avantaj olduğunu söyleyen Çağlar finans merkezi olacak Ataşehir’in sadece konut alanlara değil, burada ticaret yapmak isteyenlere de büyük bir fırsat kapısı açtığını vurguladı.

DİĞER YENİ YAZILAR