Beylikdüzü’nün beyi Innovia prim rekorunu kırabilecek mi?

Haberin Devamı

2009’da krizin en sıcak zamanında Yeşil GYO, Innovia’nın ikinci etabını satışa çıkarma cesareti göstermişti. Krizi fırsata çeviren gözü kara yatırımcılar da 1 artı 1 dairelere 60 bin liralık fiyatla sahip oldu. Üstelik sadece 12 bin lira peşinat verdiler. Kalan bakiyeyi ise 60 ay vadede 0 faizle ödeyeceklerdi. Şu ana kadar ödedikleri para, peşinat dahil 30 bin lirayı biraz geçti ancak evlerin fiyatı 130 bin lirayı buldu

Beylikdüzü’ne üst düzey bir standart getiren Yeşil GYO, benzer prim fırsatını, yeni satışa çıkan ve 2013 Aralık ayında teslim edilecek Innovia’nın dördüncü etabında yatırımcıların karşısına bir kez daha çıkardı. Satış fiyatı 95 bin liradan başlayan dördüncü etap evlere yine yüzde 20 peşinat ve 0 faiz imkanı ile ulaşmak mümkün. Metrekare fiyatı 1750 liradan başlayan proje sosyal donatısı ile dikkat çekici.
Beylikdüzü’nün beyi Innovia prim rekorunu kırabilecek mi

Kime sorsam Beylikdüzü’ne burun kıvırıyor. ‘Beylikdüzü mü aman sorunlu bölge, uygun bir lokasyon değil’ diyor. Evet, mantar gibi biten evler Beylikdüzü’nü içinden çıkılmaz bir beton yığınına dönüştürmüş vaziyette.

Ancak içlerinde örnek projeler de var. Pek çok proje gezdim. Daha önce Avrupa TEM konutlarını beklentilerimin çok üzerinde bulduğumu yazmıştım. Benzer bir ifadeyi çok rahatlıkla Innovia için de kullanacağım. Bölgedeki başka projeleri gezerken Innovia uzaktan beton yığını gibi görünüyordu. Tıpkı TEM Avrupa Konutları gibi. Ancak içine girince başka bir dünya ile karşılaştım. Ne demek istediğimi ancak şu an yaşamın başladığı Innovia 1’i ve 2’yi görürseniz anlayabilirsiniz. Innovia, Beylikdüzü’nde sanki çöldeki vaha gibi. Fiyatları Beylikdüzü standartında ancak inşaat kalitesi ve sunduğu imkanlarla çok daha fazlasını hakediyor. Beylikdüzü’nün Beyi gibi...

2009’da 60 bin TL’ye ev sattık

Hafta sonu Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil ve Yeşil GYO Genel Müdürü ve aynı zamanda GYODER Başkanı olan Işık Gökkaya ile birlikte Innovia projesini gezdik.

Engin Yeşil, öncelikle bu projeden daha önce ev alanların kazancına dikkat çekti: 2009’da 60 bin lira fiyatla 1+1 ev sattık. ‘Yüzde 20 peşin verin, 6 ve 12’inci aylarda yüzde 5, teslimde yüzde 20 verin, 60 ay 0 faizle taksit yapalım’ dedik. Şu ana kadar ödediği para 40 bin lirayı dahi bulmayan bu insanların evleri şu an 125-130 bin liradan satılıyor. Bundan daha iyi kazandıran bir proje varsa da ben bilmiyorum...

Innovia 1’de evler teslim edilmiş ve yaşam çoktan başlamış vaziyette. 2’inci etap ise bitmek üzere. 3’ün inşaatı devam ediyor. 4’üncü kısım ise bir kaç ay önce satışa çıktı. Şu ana kadar 4 bin 800 daireli dördüncü fazda yüzde 25 satış rakamına ulaşılmış. Alıcıların büyük kısmı da 1 ve 2’inci etaptan ev alıp, Innovia’nın sağladığı prime bizzat tanık olanlar ve onların eş dost akrabaları...

Ayrıca sil taksit sistemi var. Eşini dostunu getirip Innovia’nın yeni satışa çıkan bölümünden ev aldıranların halihazırda süren taksitlerinden iki tanesi siliniyor.

Innovia tek kalemde toplamda 13 bin 800 konutluk dev bir proje. Hem konutları hem de şantiye alanını gezdim. Kesinlikle şu an inşaatı devam eden fazlar, yaşamın başladığı alanlarda bir rahatsızlık yaratmıyor.

Beylikdüzü’ndekilerin hayali

Dikkatimi çeken nokta her etabın ortasındaki su bolluğu. Adeta 5 yıldızlı otel konforu var. Havuzların yanında şezlonglar tamam da, çok özel loca tarzı bölümleri görmek beni biraz şaşırttı. “Herhalde bu bölümleri ekstra para verenler tutuyor” dedim. Engin Yeşil, esprili bir şekilde “Hayır sabah kim önce gelirse orayı da ücretsiz kullanabiliyor. Burada yiyecek içecek dışında herşey fiyatın içinde” diye cevap verdi.

Abartmayı sevmem ancak Beylikdüzü’nde oturan herkesin öncelikli hayali Innovia’ya taşınmak. Mevcut evini satıp Innovia’daki fırsatlara bakan çok kişi var.

Yeni etabın fiyatlarına gelince...

Sosyal donatıya ayrı bir bölüm açtım. Ben şimdi öncelikle yeni satışa çıkan etabın fiyatlarından sözetmek istiyorum.

1+1’lerden 2+1’lerden ve 3+1’lerden farklı seçenekler var. Fiyatlar 95 bin liradan başlıyor maksimum 270 bin liraya kadar çıkıyor. Tabloyu verdim. Metrekare fiyatı 1.750 lira ile 2 bin 200 lira arasında. Haziran ayında ilk satışa çıktığında yüzde 10 daha düşükmüş hatırlatırım. Ancak projeyi gezdikten sonra söyleyebileceğim şey şu: Bu proje Beylikdüzü’nde değil de ne bileyim, mesela Kemerburgaz Göktürk’te olsaydı, metrekare fiyatı 4 bin 4.500 liradan daha az olmazdı.

Burada Yeşil GYO orta gelir grubunun rahatlıkla ulaşabileceği ancak fiyat/kalite dengesi en üst düzeyde bir proje hayata geçirmiş. Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, bunun sebebini şöyle izah etti:

“13 bin 800 daire satmaya soyunuyorsunuz. Bir kalite tutturamazsanız bu kadar evi satamazsınız. Üstelik bu bizim tek ve son projemiz de değil. Bundan sonraki işlerimize referans olacak örnek proje. Beylikdüzü’ne ilk gelen firmalardan biri olmamız sebebiyle arsa maliyetimiz düşüktü. Ancak arsa maliyeti ile ilgili avantajımızı ev sahipleri lehine kullandık ve sosyal donatılara çok büyük ağırlık vererek karımızı ev sahipleri ile paylaştık”.

100 lira aidatla kusursuz SPA hizmeti

Zen Şelaleler, yürüme, bisiklet ve koşu yolları, bisiklet park alanları, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness-spa alanı, çocuk oyun alanları, seyir terasları, basketbol, tenis, voleybol sahaları, cafeler Innovia’yı diğer projelerden farklılaştıran sosyal donatılardan bazıları. Gezdiğim projelerde SPA’nın sterilliği konusunda her zaman aynı standartı bulamadım. Türk hamamı inanılmaz kötü kokan projeler gördüm. Innovia’daki gym merkezi, SPA, hamam hakikaten temiz. İnsana güven veriyor. İşletme sorunu kesinlikle yok. Kapalı basketbol sahasına bayıldım. Getirin Anadolu Efes’i ya da Türk milli takımını antremanlarını yapsın. O standartta bir kapalı basketbol sahası var. Squash da her sitede oturanın bulamayacağı bir özellik olarak dikkatimi çekti. Tüm bu imkanlara ödediğiniz aidat ile sahip oluyorsunuz. Gym ya da SPA için ayrıca bir ücret abonelik ödemiyorsunuz. Yetkililer “Dışarıdan buradaki sosyal imkanlardan yararlanmak için üyelik başvurusu çok alıyoruz. Ancak sadece Innovia sakinlerine hizmet veriyoruz” dediler.

33 bin metrekarelik ticari alanı da var

1 milyon 200 bin metrekare toplam satılabilir alana sahip olan, 375 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen dev Innovia projesinin tamamının toplam yatırım değeri 2.3 Milyar TL olarak belirtilirken projenin yeni satışa sunulan 4. etabından beklenen gelir 975 milyon TL olarak açıklandı. 140.000 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek olan Innovia 4’ün içinde 33 bin metrekare ticari alan yer alacak.

Havuz başında kablosuz internet

Innovia Projesinde her konutta fiber altyapı ve özel donanımlar vasıtası ile 10 MB hızında internet kablolu ve kablosuz olarak bulunuyor. Dolayısıyla dairelerde modem kullanımına dahi ihtiyaç duyulmuyor.

Ayrıca Innovia Projesinde parklarda havuz başında kablosuz internet mevcut ve site sakini kendi şifresi ile site içinde her yerden internete bağlanabilme avantajına sahip. Online sistem ile site içindeki tüm sosyal mekânlar kamera sistemiyle izlenebildiği için güvenlik anlamında da destek sağlamakta.

Parti evi var, kına gecesi, sünnet düğünü yapabilirsiniz

Innovia’da oturuyorsanız akraba ve arkadaşlarınızı, kalabalık bir misafir grubunu yemeğe çağırmak çok zor değil. Her etapta bir parti evi var. Bu parti evinde piyano, bilardo masası dahil pek çok incelik düşünülmüş. Ortasında endüstriyel mutfak alanı hatta kapalı barbekü imkanı var. Bu parti evlerinde kına geceleri hatta nişan ve düğünler bile oluyormuş. Parti evinin yöneticisi “Her ayın en az 20 günü bu parti evi dolu. Çok önceden rezervasyonlar yapılıyor. 300 lira karşılığında parti evi kiralanabiliyor” dedi.

Komşularla site yönetimi ile On-line iletişim imkanı

Yeşil GYO’nun Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiği Innovia Online sistemini anlattılar. İnternet altyapısı ile site yönetimi ve diğer site sakinleri ile iletişim kurabiliyorsunuz. Diyelim ki basketbol sahasında takım kurup maç yapmak istiyorsunuz. Site sakinleri içinde belirlediğiniz kategoride basketboldan hoşlanan insanları görebiliyor onlarla iletişime geçebiliyorsunuz. Ya da 12 yaşındaki çocuğunuza doğum günü partisi vereceksiniz. Aynı yaş grubunda çocuğu olan ailelerin listesini görebiliyor onlara mesaj atıp, çocuğunuz yeni arkadaşlar edinmesine olanak sağlayabiliyorsunuz.

Bu sistem diğer site sakinleri ile ortak etkinlik grupları kurmaktan, site marketinden restoranından ve cafesinden sipariş vermeye, taksi çağırmaktan, site yönetiminin duyurularına kadar her alanda işinize yarayabilir.

Evinizi diğerlerinden ayrıştırma lüksünüz var

Sosyal tesisleri gezerken Engin Yeşil, bana mağaza tadında bir yer gösterdi. Satış ofisinin alt katında yer alan bu mağazada kapı kolundan, farklı dolap sistemlerine, perdeden, beyaz eşyaya ve mutfak modüllerine kadar pek çok şey var. Örnek evleri gezenler zaten belli bir standartı satın alıyor. Ancak evinin mutfağının şirket tarafından verilen değil de kendi zevkine uygun farklı bir model olmasını isteyenler bu büyük mağazaya girerek evlerini istedikleri gibi farklılaştırıyorlar. Üstelik bu farklılığı ev teslim edildikten sonra ekstra masraf yaparak ve kırıp dökerek de yapmıyorlar. Tıpkı bir otomobil satın alır gibi içine farklı donanımda bir konfigrasyon yükleyebiliyorlar. Mutfak tezgahı, odaların ebatlarına uygun farklı dolaplar bu mağazada mevcut. 2 bin lira gibi ekstra bir harcama ile evinizi standart olmaktan çıkarabiliyorsunuz.

DİĞER YENİ YAZILAR