Ataşehir’de bu kombinasyon ilk kez deneniyor, 3.40 tavan yüksekliği ile dikkat çekiyor

Haberin Devamı

Ataşehir’in rezidans, alışveriş merkezi ve otel üçlemeli ilk projesi Brandium’da birinci etapta satışa çıkan 240 daire neredeyse bitti. Yarından itibaren ikinci etap satışları başlayacak. 3.40 metre tavan yüksekliği ile dikkat çeken projede yeşil alan bolluğu da ekstra artı olarak tüketici tercihini etkileyeceğe benziyor

Brandium Ataşehir Yaşam ve Alışveriş Merkezi projesi Erko Group ve Emay İnşaat tarafından yapılıyor. Brandium Ataşehir’de metrekare fiyatları 4 bin 300 TL ile 4 bin 800 TL arasında belirlenmiş ve ilk etap da bu fiyat aralığından satışa çıkmıştı. Yarından itibaren toplamda 1150 konut olan Brandium’da ikinci etap satışları başlayacak. Fiyat da bir miktar artacak. İlk etapta satışa çıkan 240 konutluk bölümde Perşembe günü biz Hakan Çağlar ile buluştuğumuzda 200’ün üzerindeki kısmının kesin satışı yapılmıştı.

Brandium, içinde hem rezidans hem alışveriş merkezi hem de otel olan farklı bir proje olarak dikkati çekiyor. Ataşehir’de böyle bir kombinasyon daha önce oluşturulmadı. Avrupa yakasında ise böyle bir üçleme ben biten projelerde hatırlamıyorum. Torunlar’ın Mahmutbey’de inşaasına başladığı Mall of Istanbul böyle karma bir proje olarak notlarım arasında yer alan ilk ve tek proje. Avrupa Konutları’nın Halkalı’daki son projesinde bir otel var ancak o projede AVM yok.

Geniş yeşil alan ayrılmış

Brandium da ilginç bir üçleme yapılmış ancak yeşil alanlara da geniş yer ayrılmış vaziyette. Ben açık söyliyeyim Kanyon ya da İstinye Park projelerindeki rezidanslarda oturanları çok fazla anlamıyorum. O projeler aşırı beton ve nefes alacak fazla bir imkan yok. Brandium’da Emay İnşaat bu eksikliği iyi görmüş ve ticari anlamda fedakarlık yaparak yeşil alana da önemli bir pay bırakmış. Bu haliyle de dikkat çeken bir kombinasyon sayılabilir. Kentplus markası ile tanınan ve bana göre Türkiye’nin en önemli ilk 10 inşaat firmasından biri olan Emay İnşaat’ın bu son projesi toplam yatırım maliyeti ile de dikkat çekiyor.

Ataşehir’de 70 dönüm arazi üzerinde yükselecek Brandium, AVM ve otel yatırımı ile birlikte 500 milyon doların üzerinde bir yatırım tutarına sahip. Ataşehir ’in en yüksek bölgesinde inşa edilen Brandium Ataşehir projesinde 5 katta bir özel kat bahçeleri, 4 metreye yakın tavan yüksekliği, su konseptli yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, yüzme havuzları, özel havuzlu teras katları,spor tesisi, kreş gibi yaşam alanları bulunuyor. Rezidans hizmeti verilecek ancak kullandığın kadar öde sistemi ile bu hizmetin konut sahiplerine çok fazla maliyeti olmayacak.

Tüketici Brandium’u neden tercih etsin?

Hakan Çağlar, Brandium’un tüketiciler tarafından hemen farkedildiğini söylerken, neden tercih edildiğine dair şu özellikleri sıralıyor:

1. Herşeyden önce böyle bir mix proje daha önce denenmedi. Bu mix’in, projenin değerine değer katacağı kesin. Zaten ben iddia ediyorum ki bugün ortalama 4 bin 500 Tl olan metrekare fiyatları 2016’da 12 bin TL seviyesine rahatlıkla gelecek. Satış grafiğine bakınca bu beklentinin yatırımcılar ve ihtiyaç sahibi tüketiciler tarafından da satın alındığını görüyorum.

2. Bence bundan sonra artık projeler metrekare üzerinden değil, metreküp üzerinden ölçülerek kıyaslanacak. Brandium’da 3.40 metrelik tavan yüksekliği var. Bunun da ikinci tercih nedeni olduğunu düşünüyorum.

3. Lokasyon da bana kalırsa çok önemli. Ataşehir, Anadolu yakasının en elit bölgesi. Gelecekte Avrupa yakasından Anadolu yakasına boğazın altından 10 dakikada geçiş mümkün olduktan sonra vatandaş burada niye oturmasın? Burasının bir İstinye Park bir Kanyon kadar kıymetleneceği aşikar.

4. Fiyatı makul demeyeceğim bana göre ucuz. Ayrıca ödeme kolaylıkları ile de çok fazla seçenek sunuyoruz. Örneğin yüzde 50’sini peşin getirene 30 aya kadar 0 faiz imkanı yapabiliyoruz.

5. Alışveriş merkezi buraya ayrı bir hava katacak. Burada markalar sokağı, dizaynırlar sokağı olacak. Sineması, tiyatrosu ile adeta burada yaşayanların Brandium’dan çıkmak, başka bir yere gitmek için sebepleri kalmayacak.

AVM’de kiralamalar başladı Türkiye’ye ilk Brandium’dan girecek iki markayla anlaşıldı

Brandium’da toplam 120 bin metrekare alanda, 60 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir AVM yer alıyor. Kiralamayı Fransız bir firma olan Reval Retail Value yapıyor. Hakan Çağlar, AVM’de kiralamaların bugün itibarıyla (16 Haziran Perşembe) başladığını, Reval’den kendisine ilk gelen bilgilere göre 2 saat içinde 200’ün üzerinde markanın geri dönüş yaptığını söyledi. Uluslararası ünlü bir department store ile yine çok ünlü bir İtalyan restoranın Brandium’dan Türkiye’ye giriş yapacağını belirten Çağlar, AVM ve otel kısmının 2012 yılı sonuna yetiştirileceğini söyledi.

Projedeki otel kısmını ise 70 dönümlük arazinin sahibi olan Erko Group’un işletmesi bekleniyor. Zaten Erko Grup, Sürtur ile otel işletmeciliğinde deneyim sahibi. Side’de yer alan Silence Beach ve hem Side hem de Belek’de tesisleri olan Sueno markalı oteller bu grubun bünyesinde faaliyet gösteriyor. Otelin 5 yıldızlı 678 yataklı olması planlanmış.

Rezidansların teslimi 2013 yılında olacak

Stüdyo, 1+1, 1.5+1, 2+1, 2.5+1, 3+1, 4+1, 5+1 seçeneklerinden oluşan 1500 konut, tamamının residence hizmetinden faydalanacağı, 3 farklı blokta, deniz manzaralı 80 farklı daire tipi bulunuyor. 5 katta bir özel kat bahçeleri, tavan yüksekliği, su konseptli konutların bir bölümü de home office olarak düşünüldü. Ataşehir finans merkezi olduğunda bu projenin önemli bir çekim merkezi olacağını söylemek rahatlıkla mümkün.

Brandium ’da minimum daire 38 metrekarelik stüdyo. Bu dairenin satış fiyatı ise 160 bin lira. 1+1’ler 299 bin liraya, 2+1’ler 477 bin liraya, 3+1’ler 710 bin liraya satılıyor. Ancak bunların ilk etap satış fiyatları olduğunu, yarın başlayacak ikinci etapta bir miktar zam hazırlığı yapıldığını söylemem lazım. Zam oranı henüz belli olmadığı için yazamıyorum ancak rakamın bugün belli olması gerekiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR