Dedikoduyu çıkaranla satan aynı adreste

Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker, FETÖ’cü Kaynak Holding ile ortaklık iddiasının ABD’deki bir adreste tasarlanmış operasyon olduğunu, kanıtına da Borsa’daki sürpriz satış emirleri incelenerek ulaşılabileceğini öne sürdü.

FETÖ’cü Kaynak Holding ile bağlantılarının olduğuna dair iddiaları değerlendiren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker “Bu da 15 Temmuz’da ülkeye karşı yapılmaya çalışılan darbe girişiminin bir benzeri. Bize yapılmış bir darbe girişimi” diye konuştu.

Kaynak Holding ile bağlantıları olduğuna dair dedikodu tadındaki haberler ile Borsa’daki işlemlerin paralel olduğuna dikkati çeken Murat Ülker şunları söyledi:

Cuma günü çıkan haberi kimse dikkat çekici bulmamıştı. Sosyal medyada bile bu yönde bir hareketlilik olmamıştı. Bu derece sınırlı bir olay yaşanırken, Pazartesi günü operasyonun ikinci perdesi oynandı. Türkiye’de Borsa saat kaçta açılıyor 10’da. Bu açılış esnasında Londra’da saat kaç henüz 07. New York’da kaç? Gece yarısı 02. Ancak bakıyorsunuz Borsa’da bizim grubun hisselerinde satış emirleri daha haber çıkmadan verilmiş. Bu da satış emirlerinin çıkacak haberle bağlantılı olduğunu yani haberin yenileneceğinin bilindiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Bu ABD kaynaklı bir operasyona işaret ediyor. 15 Temmuz gibi bir olay yani. Bize yapılmış bir darbe girişimi var”

60 milyon liralık alım

FETÖ-Yıldız Holding bağlantısına dair haberlerin bir internet sitesinde yer almasının ardından Bizim Mağazacılık, Ülker Bisküvi ve Gözde Girişim hisselerinde çok yoğun satışlar dikkati çekmişti. Bunun üzerine Murat Ülker twitter üzerinden yatırımcılara yönelik yaptığı açıklamada “Ortalığı sebepsiz yere telaşa verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz. Çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bir başka mesajıyla da düşen seviyelerin alım zamanı olduğunu belirtip, hisselerine destek çıkacağını duyurmuştu.

Zorla para kazandık

İddia şeklindeki haberin internet sitesinde yer aldığı gün Ülker hisseleri 15.50 TL’ye kadar gerilerken, ilerleyen günlerde 18.50 TL’ye kadar çıktı. Yine aynı şekilde Bizim Mağazacılık hisseleri 9.5 TL ile 10.85 TL fiyat aralığında, Gözde Girişim hisseleri ise 1.70 TL ile 2 TL fiyat aralığında dalgalandı. Murat Ülker şirketlerine destek alımlarının toplamının 60 milyon lirayı bulduğunu belirterek “60 milyon liralık bir alım yaptık. Sonra fiyat toparlandı. Bizim de 5 milyon liraya yakın bir kazancımız oldu. Adeta bize zorla para kazandırdılar. Bu tür alım satım işlemlerini şirketlerin kendi hisselerinde yapmasını çok doğru bulmuyorum ancak desteğin gerekli olduğunu düşündük. Yatırımcılarımızın zarar etmesini istemedik. Kendimize güvendiğimizi, hisselerimize sahip çıktığımızı göstermemiz önemliydi.” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bu da geçer ya hu

Murat Ülker’in yaşananlarla ilgili yorumu da ilginç oldu. Babası Sabri Ülker’in bir arkadaşının evinde gördüğü ‘Bu da geçer ya hu’ sözüne gönderme yapan Murat Ülker, “Evdeki sohbet sırasında anladım ki o yazı kötü günleri kastetmiyordu. Kriz gibi zor günlerde değil, aslında her şeyin iyi olduğu iyi günlerde söylenmesi ve hatırlanması gereken bir sözdü. Biz de böyle öğrendik. Krizler nasıl olsa geçer gider. Şimdi de aklıma o söz geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın Benfica ile oynadığı ve 3-3’lük skoru ile uzun süre hafızalardan silinmeyecek maçın devre arasında sohbet etme imkanı bulduğumuz Ülker’in tüm bu olan bitenin dışında kuraklığa dikkat çekmesi de oldukça enterasandı.

DİĞER YENİ YAZILAR