Fiyat rekabetçi proje enteresan, bir uğrayıp incelemekte fayda var

Haberin Devamı

Halkalı-Mahmutbey-Bahçeşehir üçgeninde fiyatlar üç aşağı beş yukarı belli. İsim vermek istemiyorum ancak nitelikli projelerde 2 bin 700, hatta 3 bin TL’den aşağı metrekare fiyatı yok. Gül İnşaat’ın Güneşli’de başlattığı Güneşli Park Evleri, gerek A tasarım tarafından yapılan projesiyle, gerekse rekabetçi fiyatlaması ve lokasyon avantajları ile ev almayı düşünenlerin, alternatifleri arasına girmeyi fazlası ile hakediyor...

1990’ların başıydı. Mecidiyeköy Atakan Sokak’ta Sabah Gazetesi’nde çalışıyordum. Dinç Bilgin’in Güneşli İkitelli’de ultra lüks bir medya plaza inşaasına giriştiği, yakın gelecekte oraya taşınacağımız konuşuluyordu. Mecidiyeköy’de şehrin tam kalbinde gazetecilik yaparken İkitelli de nereden çıkmıştı.



Biraz da istemeye istemeye Medya Plaza’ya taşındık. 1990’ların sonu 1991’in başıydı yanlış hatırlamıyorsam.
Otoparkı, restaurantları, berberi, pastanesi, hatta yüzme havuzlu spor salonu ile görenlere parmak ısırtıyordu. Crosfield ve Scitex renk ayrım teknolojileri, Goss 70 baskı makinaları, bilgisayarlar...

Uzay üssü gibiydi.

Ancak ne yalan söyliyeyim etrafında in cin top oynuyordu. Koşuyolu’nda oturuyordum, sabah evden çıkıp işe gitmem 20 dakikamı bile almıyordu. Yollar bomboştu.

Bazen değişiklik olsun diye öğlen yemeğini dışarıda yiyelim derdik. Gidecek yer bulamazdık. Basın Ekspres olarak bilinen yolun karşısında Metro Grossmarket açılmıştı.

Çöldeki vaha gibiydi. Orada da sadece bol hardallı sosisli sandviç olurdu.

Önceki gün Güneşli Park Evleri’ne teste gittiğimde o günler geldi aklıma. Aradan 20 yıl geçtikten sonra evlerin satış sloganı, ‘Şehrin ortasında küçük bir şehir’ olunca hafif tebessüm ettim. Ancak Güneşli’nin yeni çehresi akıl alır gibi değil. Şehrin kıyısı köşesi olan yerler artık resmen göbeği olmuş durumda.

Gül İnşaat’ın Güneşli Park evleri tam da bu noktada yükseliyor. Sosyal ve kültürl olanaklarıyla sadece içinde yaşayanların değil, çevresinin de buluşma noktası olacak bir yer tasarlanmış.

Projede yaklaşık 300 daire var. Bunlar 4 blokta toplanıyor.

Bunun dışında 25 dönümlük arazide bazıları içe bazıları dışa dönük durumda 90’a yakın da mağaza ve ofis bölümü var.

Bu mağazaların içinde 2 bin metrekarelik bir hipermarket, yine 2 bin 300 metrekarelik bir teknomarket planlanmış vaziyette.

12 bin metrekaresi yeşil alan olarak ayrılan Güneşli Park’ta teras bahçeleri, yürüyüş parkurları ve 2 bin 700 metrekarelik spor merkezi dikkati çekiyor.

Ankaralı A tasarım tarafından çizilen proje, Ali Ağaoğlu’nun Ayazma’da inşaasına başladığı My World Europa’nın ortadaki Arena bölümünü andırıyor.
4 bloğun ortasında büyük bir süs havuzu açık bir meydan ve meydanın etrafında dükkanlar ve kafeler var.

Ankaralı A tasarım Armada’yı da yapan ünlü bir firma.

Güneşli için de lokasyon olarak en uygun projeyi hayata geçirdiklerini söylemek lazım.

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, projeyi 2012 yılının Eylül ayında teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

Aydın, şu anda projenin yüzde 50’sinden fazlasının satıldığını, ticari alanları satmak yerine kiraya vereceklerini de sözlerine ekledi.

1+1’ler tek blokta toplanmış

Güneşli Park’ta konut alanları 17-18 kat yüksekliğindeki 4 blokta toplanmış. Spor salonunun üzerinde yer alan blokta ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 dairelere yer verilmiş. 3+1 ve üstü odaya sahip daireler diğer bloklarda yer alıyor.

1+1’lerin genellikle bekar yalnız yaşayanlar arasında tercih edildiğini dikkate almışlar ve blokları ayırmışlar.

Projede açık havuz dahil tüm sosyal alanlara konut sahipleri üyelikle girebilecek. Projeyi gezdiren Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sönmez Aydın, sosyal tesislerin işletmesini ayrı tuttuklarını belirtirken, “Bazı konut sahipleri sosyal tesisleri ve havuzu kullanmıyor. Kullan- madıkları yerin aidatını onlara ödetmek istemedik. Bu bölümlerden yararlanmak isteyenlere yüzde 40 indirim sağlayacağız. Ancak sosyal alanlar dışarıdan gelenlerin de kullanımına açık olacak” dedi.

164 bin liraya daire satılıyor

Rekabetçi fiyatları var dedik. Gelelim şu an geçerli olan fiyatlara. Güneşli Park Evleri, lansman döneminde ortalama 2 bin 200 liralık metrekare fiyatı ile satışa çıkmış. Şu an da fiyatlar 2 bin 350 TL ile 2 bin 600 TL arasında değişiyor. 70 metrekarelik 1+1 dairelerin satış fiyatı 164 bin TL’den başlıyor. 81 metrekare büyüklüğe sahip 2+1 dairelerin başlangıç fiyatı 257 bin 500 TL. 145 metrekarelik 3+1 dairelerin fiyatı ise 386 bin 500 liradan başlıyor. 4 blokta çatılarda her biri 300 metrekare alana sahip 8 adet 5+1 çatı dubleksi daire var. Onların şerefiyesi biraz yüksek. Liste fiyatı 1 milyon 65 bin TL görünüyor.



Ahşap ağırlığı ve doğal mermer var

Henüz inşaat alanında hafriyat yapılıyor. Ancak örnek daireyi gezdim. Özellikle banyolarda kullanılan gerçek mermeri beğendim. Bilhassa ebeveyn banyodaki kahverengi mermer çok şık olmuş. Evlerde ağırlıklı olarak ahşap görünümlü malzeme kullanılması da bence ekstra şıklık yaratmış. Kapı çerçeveleri ve süpürgelikler ahşap görünümlü malzemeden. Yine zevke göre konut alanlara boya yerine duvar kağıdı opsiyonu sunuluyor.

Sönmez Aydın, alıcıların yüzde 80’inin duvar kağıdı istediğine dikkat çekti. Duvar kağıdı son dönemde yeniden moda oluyor, bilginize...

Gül İnşaat kimdir?

Her yazıda vurguladığım gibi, inşaatı yapan grubun kim olduğu, gücü referansları önemli. Gül İnşaat’ı Florya bölgesinde muhtemelen tanımayan yoktur. Ancak referans inşaatları da piyasada epey sükse yapmıştı. Bahçeşehir’deki Loca, Gül İnşaat’ın eseri. Bakırköy Capacity, Büyükçekmece’deki Perla Vista, havaalanı yakınındaki Fly Inn, Pelican Hill evleri, Skyport, Otoport, Metroport, Sinanoba RoseMarine ve Colorist sükse yapan projeler arasında ilk akla gelenler.

Güneşli Park’a 5 kilometreden yakın nereler var?

TEM, Atatürk Havalimanı, E-5, Hürriyet Gazetesi,
Kuyumcukent, Metro Grossmarket, Dünya Ticaret Merkezi, CNR Fuar Merkezi, İstanbul Gösteri Merkezi.

DİĞER YENİ YAZILAR