İstanbul trafiğinde ışınlanma hızına ulaştı, uygun fiyatıyla A plus konutta çok satan oldu

Haberin Devamı

Şişli İstanbul’un en eski, en güzide semtlerinden biri olmasına rağmen yeniden keşfediliyor. Tüneller bölgenin kaderini değiştirdi. Bomonti’de yükselen Rixos Bomonty, 5 yıldızlı otel konforu sunmasına, en iyi malzemeleri kullanmasına rağmen A plus konut segmentinde rasyonel fiyatlaması ile dikkat çekiyor. Zaten bu politikası ile satış performansında rakiplerine açık ara fark atmış durumda

Şişli, eski bir semt olduğu için zamanın olumsuz etkisini en çok hisseden İstanbul’un eski tabirle “güzide” semtlerinden biri. Ancak şimdi çehresi tamamen değişiyor.

Rixos Bomonty projesini hayata geçiren Yalçın Ayaydın ve Yakup Eyüpoğlu ile Cuma sabahı saat 10 için randevulaştık. Kemerburgaz Göktürk’te oturuyorum. Saat 9 gibi çıktım yola. Cendere yolundan giderken gözüm saatime takıldı ve ‘Galiba geç kalacağım’ dedim. Zira saat 10’a 5 vardı. Ancak Kağıthane’den tünele girince adeta ışınlanır gibi kendimi bir anda Bomonti’de buldum. Dönüşte Beşiktaş’ta bir başka işim vardı. Dolmabahçe’ye bir diğer tüpü kullanarak yine 2 dakikada adeta ışınlanır gibi gittim. İstanbul trafiğinde bunun nasıl bir nimet olduğunu trafik çilesini çekenler bilir.

Ben inşaat bekliyorken, bitmiş bir binayla karşılaştım. Yalçın Bey ve Yakup Bey’le inşaatı gezmeye başladık. Ne zaman çıktık anlamadan, kendimizi bir anda 49’uncu katta bulduk. Puslu bir kış günü de olsa, doyumsuz İstanbul manzarası karşısında hafif dilim tutularak Yakup Eyüboğlu ve Yalçın Ayaydın’a sorularımı sıraladım.

Sanırım projeyi 2012’de bitirecektiniz ancak gördüğüm kadarı ile burada hız rekoru kırılıyor...

2009 Ağustos’undan beri çok yoğun çalışıyoruz. 42 normal kat, 7 otopark katıyla 49 betonarme katlı bir proje vardı elimizde. 6 günde 1 kat döktük. Türkiye için çok hızlı bir ilerleme kaydettik. Duyurduğumuz tarihten 6 ay önce rezidansları teslim edeceğiz. 2011 yılı Ağustos’unda burada hayat başlayacak.

6 ay erken teslim

İnşaatta 6 ay öne geçmeyi nasıl başardınız?

Türkiye’de ilk defa, bu yükseklikte bir binada betonarme imalat devam ederken panel dış cephe kaplamaları imalatını gerçekleştirdik. Bu bize benzer binalara oranla yaklaşık 6 ay gibi bir süre kazandırdı. Haliyle başta duyurduğumuz sürelerin önüne geçtik.

Bu biraz da finansman işi, finansman konusunu nasıl hallettiniz?

Finansmanda güçlüydük, İpek-Çakırkaya olarak önceki iki projemizde 2 bin 700 daire satmıştık. Önceki projeler, şimdiki projemize kaynak yarattı. Üstüne üstlük, bir de Rixos Residences Bomonty’nin lansman satışları çok çok iyi gitti. 280 dairenin 70’ini lansmanla birlikte 3 haftada sattık.

Piyasada çok sayıda A plus rezidans var. Tamamlanmış olanlar, yapımına devam edilenler, yeni satışa çıkanlar ve çıkmaya hazırlananlar. 3 yıldır satışta olup da yüzde 50 performansa ulaşmayanları biliyorum. Rixos Residences Bomonty’nin alameti farikası nedir?

Nereden başlayayım? Konumu derseniz, Dolmabahçe Tüneli ve Boğaz aksının yanıbaşında olması mı? Hiçbir projede, özellikle kent merkezinde hiçbir projede olmayan 6 dönümlük sosyal alan ve botanik bahçesi mi, Rixos Bomonty Club mı?

A plus rezidanslarda 18-20 bin dolara kadar çıkan metrekare fiyatları normal karşılanıyor. Sizin fiyat politikanız da sanırım rakiplere göre çok uygun kaldı.

Metrekare fiyatlarımız 4 bin ile 6 bin 500 dolar arasında değişiyor. Kat yüksekliği arttıkça 6 bin 500 dolara doğru çıkıyor. Kıyaslandığında benzer konfor vaad eden projelere göre çok uygun. Ancak iddia ediyoruz ki bizim inşaat kalitemiz hepsinden daha başarılı. 1. sınıf rezidansta olması gerektiği gibi.

Şişli’de 9 dönümlük yeşil alan vaha gibi

Rixos Residences Bomonty’nin bahçesi çok iddialı... Açık yüzme havuzunun yanı sıra 5 bin 500 metrekarelik SPA’sında Rixos kalitesi olacak. Şişli’de mezarlıkların dışında nefes alacak bir yeşillik bulmak hakikaten zordur. Rixos Bomonty bu anlamda kullanıcılarına country tarzı bir koşu ve yürüyüş yolu hatta golf antrenman sahası vaad ediyor. Bahçede açık hava sineması bile olacak.

Havaalanı Bomonti arasında helikopter hizmeti de olacak

42 katlı Rixos Bomonty’nin çatısı helikopter pisti olarak dizayn edilmiş. Fotoğrafta bizi Cuma günü karlı bir İstanbul gününde 150 metre yükseklikte görüyorsunuz. Hava puslu olduğu için muhteşem manzarayı kaçırıyoruz. Burada Rixos’un işleteceği bir helikopter olacak. Havalimanı ile Bomonti arasında hizmet verecek. Helikopter sadece Rixos Bomonty sakinlerine değil, trafiğe takılmadan Bomonti’ye ulaşıp oradan da tüneller sayesinde İstanbul’un diğer bölgelerine gitmeyi planlayanlara da hizmet verecek.

Oturulmayan dönemde Rixos evi kiralayacak

RIXOS Bomonty’de 7 yıldızlı hizmet konforu ve Rixos’un apart otel hizmeti olacak. Bu sayede konut alanlara yatırımın geri dönüş süresini ortalamanın yarısına çekecek bir paket hazırlanmış durumda. Oturulmayan dönemlerde boş daireler Rixos tarafından kiralanacak. İlk biz başlatıyoruz ve çok tutacağına inanıyoruz.

Tuvaletler bile ışık alıyor malzemesi dikkat çekiyor

Projede 3 metre tavan yüksekliği ferahlık hissi veriyor, hem de tuvalet dahil rezidansların her yeri ışık alıyor. İç mimar Çağlayan Tuğal’in ısrarı ile bu sağlanmış vaziyette. Dış cephe alüminyum panel ve Schüco markalı ürün kullanılmış. Malzemeleri inceliyorum, hakikaten dıştan içe doğru hepsi birinci sınıf ürünler. Mutfaklar İtalyan SCIC. Otis asansör, Gaggenau beyaz eşya, Legrand otomasyon, mermer kaplama, ileri teknoloji filtreli ve temperli cam, Dornbracht batarya hemen dikkati çekiyor. Projede kullanılan tüm taşlar doğal mermer.

DİĞER YENİ YAZILAR