‘İyi bir aile babası’

“İyi bir Hristiyan, mükemmel bir insan, çok iyi bir aile babası…”

Bu sözler Trump’ın, rahip Brunson’u tanımlar ve Amerikan kamuoyuna tanıtırken kullandığı övgüler.

Özel yaşamının açılan bohçasından ortalığa saçılan kirli çamaşırlardan yükselen kokular giderek ağırlaşırken akla gelen soru, bu niteliklerin hemen hiç birine sahip olmayan Trump’ın ne kadar inandırıcı olduğudur.

Ya da sokaktaki Amerikalı, hipokrasi, Makyavelizm ve oportünizmle örülmüş, müellifi Trump ve Pence olan bu senaryoyu satın alarak destek vermeye ne kadar hazırdır?

Bu soruların yanıtlarının olumsuzluğu yazık ki Trump’ın, zaferle sonuçlanacak bir öyküye, Brunson’un Kasım seçimleri öncesi özgür bir şekilde Amerika’ya dönmesine ihtiyacını daha da artırıyor.

“İyi bir aile babası” kavramına evlilik dışı birlikte olduğu kadınlara konuşmamaları için “sus payı” ödemekle özdeş olan Trump’ın kendisini bu sözlerle övmesi, inanmış ve katı bir Evangelist olan rahip Brunson’u gururlandırır, Evangelist kiliselerinin mensuplarını minnettar eder mi bilinmez ama bilinen, bu öykü nasıl sonlanırsa sonlansın Beyaz Saray’ın konuğunun görevine artık “topal ördek” olarak devam edeceğidir.

Haberin Devamı

“Siz savaşla ilgilenmiyor olabilirsiniz ama bu savaşın sizinle ilgilenmediği anlamını taşımaz.” deyişini rahip Brunson üzerinden açtığı “ekonomik savaşla” bize anımsatan ve birliktelik ruhuna yaptığı katkılar nedeniyle Trump’a ne kadar teşekkür etsek azdır.

DİĞER YENİ YAZILAR