Bir yeni yıl daha...

“Evde huzur varsa dünyada barış olur.”

Çin Atasözü

Pozitif düşünenler için yeni yıl, beklentiler ve umutların gerçekleşerek yaşanan sıkıntılarla olumsuzlukların geride kalacağı taze bir başlangıçtır.

Yaşama olumsuz yönden bakanlar için ise yeni yıl, insanoğlunun sınırlı ömründen eksilen ve kaçınılmaz sona bir adım daha yaklaşılan bir zaman dilimidir.

Umutlarla mistisizme dayalı gerçeklerin bileşkesinde biçimlenen bu zıt görüşlerin ortak noktası ise insanları kendileri ve başkaları için yararlı şeyler yapmaya yönlendirmesidir.

Bu gerçeklikler karşısında 2017, Çinli bilgelerin tanımlaması ile “evde olmayan huzurun” yansıdığı; barış yerine bunalım, buhran, çatışma, insanlık dramları ile dolu acı bir yıl olarak geride kalırken “gelenin gideni aratmamasını” dilemekten başka ne yapabiliriz ki?

2018’in “2017’nin son günlerine insanlık adına bir umut ışığı olarak düşen Kudüs konusundaki küresel dayanışma ile güzel ülkemizin hak ettiği gibi yalnız olmadığına” süreklilik kazandırması dileği ile yılın son yazısında tüm Türkiye ve Vatan okurlarının yeni yıllarını içtenlikle kutluyorum.

Haberin Devamı

Aydınlık, huzurlu ve mutluluklarla bezenmiş günler hep sizlerin olsun...

DİĞER YENİ YAZILAR