Özgür Rakka fotoğrafları!..

“Öyle horozlar vardır ki, güneş onlar öttükleri için doğuyor sanırlar!..

Ledric Dumont

Bir terör örgütünün (DEAŞ) işgal ederek başkent ilan ettiği Rakka’nın bir başka terör örgütü YPG’nin eline geçmesinden sonra Pentagon sözcülerinin aklımızla alay eden “Rakka özgürleştirildi” açıklamaları yılın şakası olmalı.

Üstelik YPG’ye “Türkiye’yi rahatsız ettiği için adınızı değiştirin tavsiyesinde bulunduk, ertesi günü gelip Suriye Demokratik Güçleri adını aldık dediler, araya bir de demokratik! sözcüğünü eklemişler.” açıklamasını alaycı bir gülümseme eşliğinde yapan Amerikalı generalin sözleri havada asılı dururken...

Zaferlerini! Önderleri Öcalan’a armağan ettiklerini terörist başının resimleri önünde halay çekerek açıklayan YPG’lilerin, PKK’nın Suriye izdüşümü olduklarını kanıtlayan bu açık itiraflarına karşı ABD’den birincisini bastıran bir ikinci şaka daha geldi. ABD Genelkurmay Başkanı Dumford “Öcalan saygı duyulmayı hak etmeyen birisi” diyerek YPG’yi ağır! bir şekilde kınamış oldu.

Kadın militanlarını en ön sıralara koyarak verdikleri fotoğraflarla radikal dinci DEAŞ’tan farklı oldukları mesajını Batılı ülkeler kamuoylarına ileterek esasen var olan sempatiyi daha da artırmaya yönelik bir propaganda örneği veren YPG’lilerin yanında, Amerikalı yetkililerce SDG’nin ana bileşenini oluşturduğu söylenen muhalif Arap savaşçıları zafer şenliklerine ortak etmemek Pentagon’un aklına her nedense gelmemiş görünüyor.

Haberin Devamı

Bir Arap kenti olan Rakka’nın DEAŞ’tan arındırılması YPG’nin propagandasına alet edilir, zafer tacı terör örgütüne sunulurken SDG içinde var olduğu söylenen Arap savaşçılara ait bir tek kare olsun fotoğrafın medyaya yansıtılmamış oluşu YPG’nin gerçek kimliği konusunda kararsız kimi zihinlerde örgütün legalize edilmesine yönelik bir algı yönetimi değil de nedir?

Medyaya yansıyan görüntülerden artık var olmayan, belli ki çok ağır bir bombardıman altında hayalet bir kente dönüşerek yok edilmiş Rakka meydanında açıklama yapan kötü bir Rambo kopyası YPG’linin “Rakka federal Suriye’nin bir parçası olacaktır” açıklaması ile Suriye’nin gelecekteki yapısını kendince ilan ederek çizmeyi aşması karşısında ABD’nin sessizliği her nedense “konuşana değil söyletene bak” sözlerini anımsatmıyor mu?

Haberin Devamı

Kaldı ki Rakka’nın bir terör örgütünden bir başka terör örgütü eli ile arındırılarak “özgürleştirilme” harekatı başladığında YPG adına yapılan açıklamalarda Rakka’nın geleceğini belirlemek için bir referandum yapılacağı da söylenmişti.

Bu noktada Rakka fotoğraflarındaki bir başka garipliğe değinelim. DEAŞ zulmünü sonlandırarak kendilerini özgürleştiren kurtarıcılarını! sevgi gösterileri ile karşılayan Rakka’lılar nerelerdeydiler dersiniz?

Tüm dünyanın korku ve nefretini eş zamanla kazanmış DEAŞ’ın yenilgisi üzerine YPG’nin bu denli öncelenerek kurtarıcı kimliği ile sahneye çıkarılmış olması ve ABD-YPG ilişkisinin şimdilik federasyon olarak seslendirilen Suriye’nin gelecek planlamalarına birlikte bakıldığında “Washington’da oturan Krallar hiç bu kadar çıplak olmamıştı.”

DİĞER YENİ YAZILAR