Gazete Vatan Logo

Erbil'e uçuş yasağı kalktı

Başbakan Yıldırım, "Kuzey Irak'a uçuşlar için bugün itibarıyla hava sahamızı açıyoruz." dedi.

Erbil'e uçuş yasağı kalktı

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Kuzey Irak'ta Erbil'deki uçuş yasağının kaldırıldığını açıkladı. Yıldırım, şunları ifade etti:
"Malum hiçbir şekilde uygun görmediğimiz Kuzey Irak referandumundan sonra hava sahasını kapatmıştık. Şimdi Irak merkezi hükümeti hava sahasını açtı. Biz de aynı doğrultuda hava sahamızı bugün itibariyle açıyoruz. Bugün itibariyle Türkiye ve Avrupa’dan Erbil’e sivil amaçlı ticari uçuşlar gerçekleştirilebilecek. Ancak Süleymaniye’ye herhangi bir uçuş gerçekleşmeyecek. Çünkü Süleymaniye’de ülkemize yönelik terör örgütünün faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün itibariyle akşama doğru hava sahası açılmış olur. Sefer planlaması THY ve diğer havayollarının planlamasına göre gerçekleşecek.
Bundan sonra da tehdit nerede gözükürse, belirgin hale gelirse oraya da operasyon yapma hakkımız saklıdır."
DÖVİZDEKİ DALGALANMA
Başbakan Yıldırım, dövizdeki dalgalanmayla ilgili olarak "Kurlardaki değişkenlik geçici durumdur. Zaman zaman dalgalanmalar olabilir. Bunların etkileri sınırlı ve geçicidir. Asıl olan orta ve uzun vadede ekonominin sağlıklı bir şekilde işlemesidir. Tüm makro ekonomik göstergelerimiz gayet iyidir. Bu yıl kurulan şirket sayısı artmış vaziyette. Herhangi bir tereddüte mahal yok" dedi.
PATRİOT VE S-400 KONUSU
"NATO'nun sınırları Türkiye'nin güney sınırlarından başlıyor" diyen Yıldırım, "Türkiye NATO üyesi bir ülke. Dolayısıyla NATO’nun sınırları Türkiye’nin güney sınırlarından başlıyor. Türkiye’nin güney sınırlarını teminat altına alacak her türlü çalışmaya biz sıcak bakıyoruz. ABD Suriye konusunda bir takım yanlışlarına rağmen hala bizim müttefikimizdir. Bu yüzden patriotlar ve NATO’yla uyumlu diğer savunma sistemlerine yönelik çalışmalarımız devam edecek. Bunlar S-400’lerin alternatifi değildir. Türkiye bu konuda zaten kararını vermiştir. Bu Patriot konusunda düşüncelerimizi ortadan kaldırmıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı