Gazete Vatan Logo

Erbakan Vakfı ve D-8 arasında işbirliği protokolü imzalanacak

Prof.Dr. Necmettin Erbakan Vakfı ve Gelişmekte Olan Sekiz Ülke(D-8) Genel Sekreterliği arasında işbirliği protokolü imzalanacak.

Erbakan Vakfı ve D-8 arasında işbirliği protokolü imzalanacak

Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin’yapmış olduğu basın açıklamsına göre;

“Erbakan Vakfı ile D-8 Genel Sekreterliği arasında varılan işbirliği mutabakatına göre; her iki kurum da “birlikte proje ve programlar, etkinlikler yürütmek” vb. müşterek çalışma alanlarında işbirliği yapmak üzere anlaşmaya varmışlardır. 26 Haziran 2016 tarihinde İstanbul Yenikapı’da Erbakan Vakfı İstanbul Temsilcimiz Hüseyin Terzi Bey başkanlığındaki İstanbul İl Temsilciliği tarafından verilecek iftar programında, D-8 Genel Sekreteri Dr.Sayed Ali- Mohammad Mousavi ve Erbakan Vakfı genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan tarafından imza altına alınacak işbirliği protokolü 5 yıl süreli olacak ve taraflar mutabık kaldıkça geçerliliğini sürdürecektir."

Bekin ifadeleri şu şekilde devam etmektedir;

"İşbu anlaşma, geniş bir coğrafi alan ve nüfusu bünyesinde barındıran D-8’in hedef ve ilkeleri doğrultusunda uluslararası sistemin büyük bir değişim sürecinden geçmekte olduğu ve G-20, G-7, BRICKS gibi küresel güçlerin yanında, D-8 üye ülkelerinin küresel bağlamdaki ekonomik nüfuslarına paralel olarak küresel yönetişimde oynayacakları rolün önemini, küresel yönetişime olası etkilerini ortaya koymak, üye ülkeler arasındaki ticaret ilişkilerde yeni fırsatlar yaratmak için girişimler yapmak, ekonomik, sosyal, kültürel vb. işbirliklerini geliştirmek ve 54.Hükümetin Başbakanı sıfatıyla 15 Haziran 1997’de Çırağan Sarayı’nda gelişmekte olan sekiz ülke devlet başkanlarının katılımıyla imzalanan D-8’in, küresel bir kuruluş olarak hedeflenen çerçevede gelişmesi yönünde ortak çalışmalar yürütmeyi amaçlamaktadır. Bu anlaşma ile gelişecek işbirliği ile İslam Birliği yolunda büyük sinerji sağlanması ve Türkiye’nin büyük devlet haşmetine yakışır şekilde D-8’e lokomotif olması için bu güzide ittifakın daha aktif hale gelebilmesi hususunda üzerimize düşen görevleri yapmaya hazır olacağız.”

Haberin Devamı

Erbakan Vakfı İstanbul Temsilciliğimiz tarafından 26 Haziran 2016 Pazar günü İstanbul Yeni Kapı miting alanında düzenlenecek iftar programına yurt içi ve dışından çok sayıda siyasetçi sivil toplum örgütü yöneticileri ve vatandaşın katılımı bekleniyor.

Haberin Devamı