Gazete Vatan Logo

Erasmus öğrencileri Türkiye'de yaşadıklarını anlattı

Erasmus öğrencilerinin başlarından geçen olayların mizahi dille anlatıldığı Erasmus Film Projesinin Türkiye etabı tamamlandı. Projenin diğer çekimleri Avrupa ülkelerinde yapılacak.

Erasmus öğrencileri Türkiye'de yaşadıklarını anlattı

Erasmus öğrencilerinin başlarından geçen olayların mizahi şekilde anlatıldığı Erasmus Film Projesinin (The Erasmus Movie Project) Türkiye etabı tamamlandı.

İstanbul Üniversitesinden (İÜ) yapılan açıklamaya göre, İletişim Fakültesi tarafından Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) desteğiyle gerçekleştirilen projede, Erasmus programı kapsamında Türkiye'ye gelen öğrencilerin gündelik yaşama uyumu mizahi dille ele alındı.

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer'in yürütücülüğünü yaptığı projenin çekimlerinde, Erasmus öğrencilerinin İstanbul'a gelişi üzerinden yola çıkılarak kente göçün sembolü olan bağlama ve tahta bavul da kullanıldı.

Projede, İstanbul'un en uzun otobüs hattı olan 500T Tuzla-Cevizlibağ otobüsünde yolculuktan altın gününe kadar 11 hikaye yer aldı.

Filmde, Erasmus öğrencilerinin Türkiye'de yaşayabileceği sorunlar İstanbul'la özdeşleşen kültürel fenomenlerle işlendi.

Başta İÜ ile farklı üniversitelerde öğrenim gören Erasmus öğrencilerinin rol aldığı projenin Türkiye etabı tamamlandı.

Haberin Devamı

Senaryosunu Şehmuz Güler'in yazdığı, yönetmenliğini ise Orhan Yay'ın üstlendiği projenin diğer çekimleri ise Avrupa ülkelerinde devam edecek.