Gazete Vatan Logo

ERA Türkiye’ye özel ödül

ERA Türkiye’nin en başarılı ofisi, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ERA Avrupa ödül töreninde özel ödüle layık görüldü

Dünyada ve Türkiye’de en hızlı büyüyen markalardan biri olan ERA Türkiye, başarılarıyla uluslararası gayrimenkul danışmanlığı sektöründe de öne çıkıyor. ERA Avrupa, 10 Şubat 2015 Salı günü Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen ‘ERA Avrupa Ödül Gece’sinde, ERA Türkiye’yi de ödüllendirdi.

Hedeflere doğru hızlı adımlar

ERA’nın dünyada ve Avrupa’daki başarısını global bir marka olarak Türkiye’ye gururla taşıdıklarını ileten ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, “ERA Türkiye olarak ERA Avrupa’nın en iyi profesyonellerinin ödüllendirildiği törende ödüle layık görülmekten büyük onur duyuyorum.ERA Global’in dünyadaki 40 yılı aşkın marka gücü desteğini arkamıza alarak, sektörde farklı bir bakış açısı, yenilikçi bir yaklaşım ve bilgi birikimi katma amacıyla hedeflerimizi hızla gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Konut fiyat ortalamasında...

ERA’nın Avrupa genelinde gerçekleştirdiği 2015 Avrupa Pazarlama raporuna göre Avrupa başkentlerinde fiyatlar yüksek seyrederken ülkemizde durum farklı seyrediyor. 2014 yılı başkentlere göre konut fiyat ortalamasında en pahalı şehir, 1 milyon 600 bin Euro ortalamayla İsviçre’nin başkenti olan Bern olurken, Türkiye (Ankara) ise ortalama 100 m2 bir aile evi için 70 bin Euro ortalamalarında seyrediyor ile Bulgaristan’ın (Sofya) arkasından en düşük ikinci şehir olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Türkiye, gayrimenkuldeki gelişimiyle Avrupa lideri

2015 Avrupa Pazarlama raporunda, Türkiye gayrimenkul sektöründe diğer Avrupa ülkelerine göre daha fazla büyüdüğü belirtildi. 2013 ve 2014 konut işlemler sayısı karşılaştırmasında ise Türkiye, 2013 yılına göre kısmi bir düşüş gösterse de 2014 yılında da açık ara gayrimenkul sektöründe Avrupa’daki birçok ülkeden daha avantajlı bir pozisyonda olduğu görülüyor. Türkiye, 2014 yılı içinde 1 milyon 110 bin 280’lik konut alım işlemiyle Avrupa genelinde birinci sırada yer alıyor. Türkiye’de konut alım fiyatları Avrupa geneline göre çok düşük kalıyor, bu da var olan bir potansiyeli gösteriyor.

Mortgage önümüzdeki yıllarda önemli fırsatlara sahip olacak

Haberin Devamı

RAPORDA Mortgage sistemi Türkiye’de bilindik anlamıyla değil konut kredisi olarak uygulanıyor. Global mortgage sistemi olmamakla birlikte önümüzdeki yıllarda önemli fırsatlara sahip olması bekleniyor. 2010 yılında düşük seviyede gerçekleşen konut kredisi oranları, global krizin etkisiyle 2013 yılında yüzde 10,8 ve 2014 yılında da yüzde 13,2 seviyelerine kadar ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu faiz oranının daha olumlu sonuçlara ulaşılacağına ve düşüş görüleceğine inanmakla birlikte şu anda maksimumda 120 aya varan vadelerin öncelikle 180, sonraki aşamada 240 aylara varılacağı bekleniyor.

ERA Avrupa’nın gayrimenkul danışmanlığı sektöründe yer alan uluslararası ofislerini ödüllendirdiği geceye ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, ERA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tansa Mermerci Ekşioğlu ve güçlü bir ekiple katıldı. ERA Türkiye’nin en başarılı ofisi ERA Koç brokerı Hüseyin Karakoç’da ERA Avrupa ödül törenine katılarak gayrimenkul sektörünün bu prestijli ödülünü ERA Avrupa Başkanı François Gagnon’dan aldı.

Haberin Devamı

Dünya ünlülerin uğrak yerinde tören

DÜNYACA ünlülerin uğrak yeri ve en çok merak uyandıran festivali olan Cannes Film Festivali’nin de yapıldığı Festival Sarayı’nda gerçekleştirilen törene ERA’nın Avrupa ofislerinden 1275 ERA’lı katıldı. Türkiye’nin, gayrimenkul sektöründeki gelişiminin Avrupa’da da dikkat çektiğini belirten Ekşioğlu, “ERA Türkiye, Avrupa’nın nabzını tutuyor. ERA Türkiye olarak biz de dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlığı şirketinin önemli bir parçası olarak, Türkiye’de, nitelikli ve bilgili danışmanlık felsefemizle bu sektöre katkı yapmayı sürdüreceğiz.

www.emlakeki.com