Gazete Vatan Logo

Enternasyonal’de Gezi mesajı

Levent Üzümcü ve İhsan Eliaçık yer aldı

İSTANBUL’da düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı’nda ‘Gezi’ adıyla masa oluşturuldu ve Gezi Parkı sürecinde yaşananlara ilişkin oturum yapıldı. CHP’nin ev sahipliğinde Hilton Otel’e düzenlenen toplantıdaki ‘Gezi’ masasında sanatçı Levent Üzümcü ve Antikapitalist Müslümanlar adına da İhsan Eliaçık yer aldı. Sanatçı Üzümcü, “Bugün ülkemizde halk muhbir olmaya özendirilmekte, toplumun genelinin ahlaki değerlerine karşı olarak lanse edilen hayatların dinlenmesi, gözlenmesi ve ihbar edilmesi normalleştirilmektedir” dedi. Eliaçık da, “Gezi Parkı, din düşmanı değildir. Darbeci bir hareket değildir. Gezi Parkı, dış güçlerin bir organizasyonu değildir” diye konuştu.

CHP’nin Suriye talebi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise konsey toplantısındaki konuşmasında, “Enternasyonal, diplomasinin sorun çözücü rolünün arkasında kararlılıkla durmalıdır. Bir önceki Konsey toplantısında kurulması kararlaştırılan Suriye Çalışma Grubu etkinleştirilmelidir” dedi.

Bedelsiz ‘bedelli’ teklifi!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerliğin gençlerde beklenti yarattığını ifade ederek, TBMM’ye bu yönde yeni bir teklif sunduklarını açıkladı. Teklifte ‘bedel’ler şöyle belirlendi: Yıllık geliri 14 bin lira ve daha az olanlar bedel ödemeden; 14 bin 1 lira ile 25 bin lira arasında olanlar 7 bin 500 lira; yıllık geliri 25 bin 1 lira ve daha üstü olanlar 15 bin lira ödeyerek askerliği yapmış sayılacak. Ayrıca, CHP kısa dönem askerliğin 6 aydan 3 aya indirilmesini için de teklif verdi.

Haberin Devamı