Gazete Vatan Logo

Enkazından doğdu perdelerini açıyor

Enkazından doğdu perdelerini açıyor

Van Devlet Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini, “Hıdrellez” adlı oyunla açacak. Kentte 2011 yılında yaşanan depremin ardından hasar gören ve o tarihten bu yana kullanılmayan Van Devlet Tiyatrosu binasında, önceki sene başlatılan tadilat çalışmaları tamamlandı. Sanat etkinlikleri için hazır hale getirilen Van Devlet Tiyatrosu binası, ekim aynın ikinci haftasında Firuze Engin’in yazdığı ve Murat Demirbaş’ın yönettiği “Hıdrellez” adlı oyunla seyirciyle buluşuyor. Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven Hamşioğlu, kentte ilk olarak 1998 yılında tiyatro oyunlarının sahnelenmeye başladığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Eminim ki bu sene çok verimli bir sezon geçireceğiz. Hıdrellez adlı oyunumuzun provalarına başladık. Bu oyunun bölgenin gelenek ve göreneklerine de uygun olduğunu düşünüyoruz. Çünkü burada da nevruz kutlanıyor. Bu oyunla seyirciyi hem duygulandırmak hem de eğlendirmek istiyoruz. Van halkının bir kaç saat de olsa huzurlu vakit geçirmelerini amaçlıyoruz.”

Sanat etkinliklerini 400 kişi kapasiteli salonda gerçekleştireceklerini anlatan Müdür Hamişoğlu, yeni sezon için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Haberin Devamı