Gazete Vatan Logo

ENKA sahnesinden “Cimri” geçti

ENKA sahnesinden “Cimri” geçti

28. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları, 9 Şubat Salı akşamı, yeni oyunu Cimri ile Semaver Kumpanya’yı ağırladı. Büyük komedya yazarı Moliere’in ölümsüz eserinin özgün bir yorumunu sahneye taşıyan oyun, seyirciden de büyük ilgi gördü. Kahkaha ve alkışlarla dolup taşan ENKA Oditoryumu, oyun bitiminde özel anlara sahne oldu. ENKA Kültür Sanat’ın oyunculara sunduğu teşekkür çiçeğinin ardından Semaver Kumpanya ekibi de ENKA Onursal Başkanı Şarık Tara’nın eşi ve sanatın destekçisi Lale Tara’ya çiçek takdim etti.

Buluşmalar kapsamında, ödüllü çağdaş sanatçı Genco Gülan’ın Antik Plastik adı altında topladığı eserleri de Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde sergiye açıldı. Sergi, 4 Mart’a kadar görülebilir.

Bir Erkek, Dört Kadın: Özel Kadınlar Listesi ENKA’da 28. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları, Mam'art’ın Özel Kadınlar listesi oyunuyla devam edecek. Bir erkeğin, hayatının özel kadınlarıyla hesaplaşma hikayesi16 Şubat Salı akşamı seyirciyle buluşacak.

ENKA Kültür Sanat’ın bu hafta seyircisiyle buluşturacağı Özel Kadınlar Listesi,Tuğrul Tülek’in yönetmenliği ile sahne alacak. Oyunun başrollerinde, deneyimli oyuncular Deniz Karaoğlu, Feri Baycu Güler, Beste Bereket, Hülya Gülşen, Başak Daşman yer alacak. Oyun, seyircisiyle birlikte“insan büyürken kaç kalp kırar?”, “Ardında kaç enkaz bırakır?”, “Neden hayatımızı mahveden hatalar yaparız?” sorularının yanıtını arayacak.

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda sahnelenecek oyunda, evlilik hazırlıkları ile uğraşan ve geçmişini temize çekmeye karar veren ünlü bir yazarın, bir dönem hayatına girmiş dört farklı kadınla yaşadığı hesaplaşma öyküsü anlatılacak. Etkinlik, saat 20.30’da başlayacak.

Haberin Devamı