Gazete Vatan Logo

Eniştesinin üniformasıyla yüzlerce kişiyi dolandırdı

Ankara’da 260 kişi, TSK içerisinden binbaşı ve yarbay rütbesindeki kişilerce dolandırıldıklarını iddia ederek Emniyet’e başvurdu. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda Abdullah Göktay Tüzüner’in, arkadaşı S.Ö. ile birlikte, TSK’dan FETÖ nedeniyle ihraç edilen eniştesinin kimlik kartı ve üniformasını kullanarak yüzlerce kişiyi dolandırdığı belirlendi.

Eniştesinin üniformasıyla yüzlerce kişiyi dolandırdı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Emniyeti’ne başvuran 260 kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görevli bir binbaşı ile bir yarbayın subay, astsubay, uzman çavuş, polis ve bekçi olmalarına yardımcı olacaklarını belirterek kendilerinden para alıp dolandırıldıkları şikayetinde bulundular. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro ekipleri, başlattıkları çalışmada sahte binbaşı ve yarbayın izine ulaştı. Teknik-fiziki takibin ardından yüzlerce kişiyi dolandıran sahte binbaşı Abdullah Göktay Tüzüner ile sahte yarbay S.Ö. evlerinde gözaltına alındı.

NİŞANLISI TEŞHİS ETTİ

Abdullah Göktay Tüzüner’in, TSK’dan FETÖ nedeniyle ihraç edilen eniştesinin kimlik kartı ve üniformasını kullanarak kendini binbaşı olarak tanıttığı ve aralarında nişanlısının da olduğu yüzlerce kişiyi dolandırdığı belirlendi. Arkadaşı S.Ö.’nün de kendisini yarbay olarak tanıtıp, Tüzüner’e yardım ettiği ortaya çıktı. Emniyete gelen mağdurlar Tüzüner ve S.Ö.’yü teşhis etti. Tüzüner’in nişanlısını da dolandırdığı ise emniyette ortaya çıktı. Genç kadın, Tüzüner’i binbaşı olarak tanıdığını anlattı.

Haberin Devamı

FİGÜRANLIK YAPMIŞ

Tüzüner, emniyetteki ifadesinde üniformalı fotoğraflar çekip sosyal medya hesaplarında paylaşması ve üniformalı gezmesiyle ilgili olarak, “Heyecan olsun diye giyiyorum” dediği öğrenildi. Tüzüner’in bazı dizi ve sinema filmlerinde figüranlık yaptığı da öğrenildi. Gözaltı sırasında polise sahte askeri kimlik göstererek “Ne dolandırıcılığı kardeşim ben askerim benim dolandırıcılıkla ne işim olur” diye çıkışan Tüzüner, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kendisine yardım eden sahte yarbay arkadaşı S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (Hürriyet)