Gazete Vatan Logo

Eniştenin katlettiği baldızların TEOG’da hüzünlü başarısı

Eniştenin katlettiği baldızların TEOG’da hüzünlü başarısı

KARAMAN’ın Ermenek İlçesi’nde eşinden boşanan Hakan Narlı, 26 Haziran cuma günü 2 yaşındaki oğlunun velayetini vermedikleri iddiasıyla eşi, kayınvalidesi, iki baldızı ve eşinin kuzenini tüfekle ateş ederek öldürdü. Enişte katliamına kurban giden 13 yaşındaki Şeyma Şahin’in, TEOG sınavında aldığı 470,0812 puanla Türkiye genelinde yüzde 4’lük dilime girerken, aynı sınıf öğrencisi ablası 14 yaşındaki Şeyda Şahin’in de 409,9501 puanla yüzde 15.54’lük dilime girdiği ortaya çıktı.

Ermenek’te oturan işsiz Hakan Narlı, geçen 26 Haziran günü, 2 yaşındaki oğlunun velayetini vermedikleri gerekçesiyle 15 gün önce boşandığı eşi 20 yaşındaki Şerife Şahin, 43 yaşındaki kayınvalidesi Ayşe Şahin, eşinin dayısının oğlu 24 yaşındaki Hüseyin Akkulak ile baldızları Şeyma ve Seyda Şahin’i tüfekle ateş ederek öldürdü.

BALDIZLARIN TEOG BAŞARISI

Milli Eğitim Bakanlığı geçen 29 Haziran günü, 1 milyon 287 bin 947 öğrencinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçlarını açıkladı. Hatice ve Hakkı Polat Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri Şeyma ve Şeyda’nın sınavda başarılı oldukları ortaya çıktı. Şeyma Şahin’in, aldığı 470,0812 puanla Türkiye genelinde yüzde 4’lük dilime girerken, Şeyda Şahin’in de 409,9501 puanla yüzde 15.54’lük dilime girdiği belirlendi.

Haberin Devamı

DOKTOR VE ÖĞRETMENLİK HAYALİ

Öğretmenleri, öldürülen Şeyma ve Şeyda’nın derslerinde başarılı, öğretmen ve arkadaşları tarafından da sevilen öğrenciler olduğunu, TEOG sınavlarında aldıkları puanların, Türkiye başarı ortalamasının üzerinde bir derece olduğunu belirtti.

İki kardeşin ekonomik durumları iyi olmadığı için eğitimlerini Ermenek’te sürdürmeye karar verdiklerini, doktor olmayı isteyen Şeyma’nın Uysal Hasan Kalan Fen Lisesi’ni, öğretmen olmayı isteyen Şeyma’nın da Hasan Kalan Anadolu Lisesi’nde tercih etmeyi planladıklarını söyledi.