Gazete Vatan Logo

Eniştem ablama ve bana zorla fuhuş yaptırıyordu

Aralarında yabancı uyrukluların bulunduğu 17 kadına zorla fuhuş yaptıran çetenin elebaşı B.Y. 83 yıl, ağabeyi M.H.Y. 78 yıl ve örgüt yöneticisi E.O. ise 81 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mağdur kadınların ifadeleri yürek burktu

Eniştem ablama ve bana zorla fuhuş yaptırıyordu

Diyarbakır’da 2011 yılında aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 17 kadına zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 9 şüpheli karar duruşmasına çıktı. Mağdur kadınlardan H.K., örgüt liderinin ağabeyi M.H.Y.’nin kendisine fuhuş yaptırdığını belirterek, “Beni Van ve Şırnak’a göndererek zorla fuhuş yaptırıyordu. Karşı çıktığımda şiddet uyguluyordu. Bir kez intihara teşebbüs ettim. Van’da çalışırken kazandığım paranın yarısını bu kişiye gönderiyordum” dedi.

‘Korkuyorum’

Dosyanın 17 mağdurundan biri olan G.K. ise bir kafede çalıştığını belirterek, “Bir süre sonra çete lideri B.Y. ile tanıştım. Bana erkeklerle ilişkiye girip, para kazanabileceğimi söyledi. Önce kabul etmedim. Parasız kalınca mecburen kabul ettim. Daha sonra B.Y.’nin ağabeyi M.H.Y. ile birlikte yaşamaya başladık. Fuhuştan kazandığım parayı birlikte kullanıyorduk. Gecelik 500 lira kazanıyordum. Korktuğum için şu an şikayetçi değilim” diye konuştu.

Önce tecavüz etti

Dosyanın mağdurlarından ev kadını H.K. ise çete lideri B.Y.’nin, arkadaşı A.E.’nin evinde, kendisine tecavüz ettiğini belirterek, “Şikayetçi olmak istediğimde öldüreceklerini söylediler. Tecavüz sırasında arkadaşım A.E., beni tutarak B.Y.’ye yardım etti. Örgüt yöneticisi E.O. fuhuş için müşteri getiriyordu. Tüm parayı kendisi alıyordu. Cinsel ilişki başına bana 50 TL veriyordu” dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, örgüt lideri B.Y.’nin 83 yıl, ağabeyi M.H.Y.’nin 78 yıl ve örgüt yöneticisi E.O.’nun ise 81 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme örgütün 6 üyesine ise 2- 31 yıl arasında değişen hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

‘Kocama kadın buluyordum’

Çete elebaşı B.Y.’nin baldızı M.C. daha önce İstanbul’da kafelerde garsonluk yaptığını belirterek, “B.Y. ablamın eşidir. Fuhuşa aracılık yaptığını ve yer temin ettiğini biliyorum. B.Y. eşi olan ablama ve bana fuhuş yaptırıyordu. Bize müşteri getiriyor ve pay alıyordu” diye konuştu. Dosyanın mağdurlarından A.E., birlikte yaşadığı B.Y.’nin kendisini ve ailesini tehdit ederek zorla fuhuş yaptırdığını belirterek “Ona fuhuş amaçlı kadın buluyordum. Resmi nikahlı eşim beni polise şikayet etmek istedi. Bunu engellemek için eşime de fuhuş için kadın buldum” dedi.

Haberin Devamı

Polis vurmak için adam tuttular

Şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen B.Y. ve ağabeyi M.H.Y.’nin fuhuş suçundan sık yakalanmaları nedeniyle Ahlak Büro Amirliği’nde görevli bir polisi tehdit ettiklerini belirten savcı, şüphelilerin polis memuru İ.Ö.’yü vurması için bir kişi ile görüştüğünü kaydetti.