Gazete Vatan Logo

Engelli rampasına park eden araca ceza!

Engellilerin mağduriyetinin önlenmesi için Eskişehir'de bir uygulama hayata geçirildi. Buna göre engelli rampasına park eden araca ceza kesilecek.

Engelli rampasına park eden araca ceza!

Fiziksel engeli olan bireylerin ulaşımı için kaldırımlara yapılan rampalar, kimi zaman önüne park eden otomobiller nedeniyle kullanılamıyor. Engellilerin mağduriyetinin önlenmesi için Eskişehir'de bir uygulama hayata geçirildi. Uygulamadan hem engelliler hem de vatandaşlar memnun.

Engelli rampasına park eden araç WhatsApp grubundan ihbar ediliyor.

Kısa sürede adrese ulaşan ekipler aracı kaldırarak engelli yolunu açıyor.

Uygulama, Eskişehir'de hayata geçirildi.

Kaldırımlarda engellilerin geçişi için yapılan rampalara araçların park etmesini önlemek için, trafik denetleme şubesi ile Sakatlar Derneği arasında WhatsApp grubu kuruldu.

Grup üyeleri, engelli rampasına park eden aracın fotoğrafını çektikten sonra konum bilgisiyle trafik ekiplerine gönderiyor.

Bölgeye sevk edilen ekip park halindeki aracı çekiyor. Ardından kesilen para cezası araç sahibinin adresine gönderiliyor.

Uygulama hakkında bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Selçuk Yılmaz, “Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları zorluklarda kendilerine destek amacıyla gerekli tedbirimizi alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kaldırımlardaki engelli rampalarına araç park edenlere 95, otoparklardaki engelli park yerine park edenlere ise 190 lira ceza kesiliyor. (NTV)