Gazete Vatan Logo

Engelli öğrenciye tecavüz iddiası

Manavgat’ta, engellilerin devam ettiği Bakanlık bünyesindeki özel eğitim okulu öğrencisi 15 yaşındaki kız çocuğu T.S.’ye tecavüzde bulunduğu iddiasıyla müdür yardımcısı A.H. hakkında savcılık soruşturma başlattı.

Engelli öğrenciye tecavüz iddiası

Antalya’nın Manavgat ilçesinde görme, işitme, zihinsel yetersizlikleri nedeniyle özel eğitim alması gerekenlerin devam ettiği Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki özel eğitim okulu öğrencisi 15 yaşındaki T.S.’yi, 9 Nisan 2015 günü müdür yardımcısı A.H.’nin odasından çıkarken gören sınıf öğretmeni F.K., öğrencinin saçlarının dağılmış olmasından şüphelendi. Devlet yuvalarında büyümüş, bir dönem okulda hizmetli olarak S.S..’nin, daha önce bu öğrenciyi yine saçları dağınık şekilde A.H.’nin odasından çıkarken gördüğünü söylemesi de, F.K.’nın şüphelerini artırdı.

F.K., iki öğretmen ile birlikte T.S.’ye odada ’kötü’ bir şey yaşanıp yaşanmadığınsordu. encinin A.H.’nin kendisine sarıldığını, öptüğünü anlatmasının ardından öğretmenler tutanak tuttu. Ancak dosya, 1 yıl sonra savcılığa ulaşan bir ihbarla yeniden açıldı. Sosyal hizmet uzmanı eşliğinde ifade veren T.S., A.H.’nin odasına girdiğini, öğretmenin kendisine dokunduğunu, makam koltuğunda kucağına oturttuğunu belirtti. Sınıf öğretmeninin kendisini odadan çıkarken gördüğünü anlatan T.S., öğretmeninin iki öğretmenle birlikte kendisine zorla olanları anlattırdığını söyledi. T.S. savcılık ifadesinde zorla olayları anlattırdığını söylediği öğretmen F.K.’dan şikayetçi olurken, A.H.’den şikayetçi olmadı. T.S., A.H.’nin kendisine bir şey yaptığını düşünmediğini söyledi. İfade sırasında T.S.’nin yanında bulunan sosyal hizmet uzmanı, öğrencinin fiziksel gelişiminin akranları seviyesinde olduğunu, zeka geriliği yüzdeliğinin bilinmediğini, kendisine sorulan sorulara kısmen cevap verebildiğini, zaman ve mekan tanımlamada sıkıntılar yaşasa da olayların farkında olduğunu, cinsellik hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını kaydetti. Anne ve baba ise A.H.’den şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

‘Seni seviyorum diye mektup yazıyordu’

Çocuğa yönelik cinsel istismarla suçlanan Müdür Yardımcısı A.H. ise T.S.’nin devamlı mektup yazdığını ve bu mektuplarda ’Benim için değerlisin’, ’Seni seviyorum’ gibi ifadelere yer verdiğini iddia etti. A.H. olaydan birkaç gün sonra velisini evinde ziyarete gittiklerini aktardı. O ziyarette müdürün, T.S.’nin babasına, kızlarının bir şey anlatıp anlatmadığını sorduğunu ve kızlarıyla konuşmasını istediğini aktardı. Kızlarıyla konuşan anne ve babanın T.S.’nin bir öğretmenin kendisini sıkıştırması nedeniyle yalan söylediğini ifade ettiğini anlatan A.H., okul müdürü S.Ç.’nin de “Engelli çocuklar yalan söyleyebilir” dediğini iddia etti.

Haberin Devamı

Hizmetli: Bana da tecavüz etti

Polis, daha önce T.S.’yi müdür yardımcısının odasından çıkarken gördüğünü iddia eden hizmetli S.S.’nin de ifadesine başvurdu. S.S. ifadesinde, okulda A.H.’nin 7- 8 kez tecavüzüne maruz kaldığını söyledi. S.S., müdür yardımcısının temizletmek bahanesiyle okulun konferans salonunda, makam odasında, öğretmenler odasında kendisine tecavüz ettiğini iddia etti. S.S., ifadesinde A.H.’den şikayetçi oldu.