Gazete Vatan Logo

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ne zaman? Başvurular ve sınav tarihi...

ÖSYM, binlerce engelli memurun alınacağı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve Kura yöntemi başvuru tarihini açıkladı. ÖSYM’nin 2020 sınav takvimini açıklamasından sonra, engelli vatandaşların memur olabilmek için girdiği E 2020 EKPS başvuruları ne zaman başlıyor? Soruları da artış gösterdi. Peki, (EKPSS) başvuruları ne zaman başlıyor? EKPSS ne zaman yapılacak?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ne zaman? Başvurular ve sınav tarihi...

KPSS sınavından farksız olan EKPSS’ye ortaöğretim kurumları, yükseköğretim, ön lisans ve lisans programlarında okuyanlar başvurabilir. Adayların engel ve öğrenim düzeylerine göre Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden toplam 60 soru için 60 dakika verilen EKPSS, kamuda engelli vatandaşların görev alabilmeleri için yapılır. Peki, EKPSS 2020 başvuru tarihi ne zaman? EKPSS kura tarihleri belli oldu mu?

EKPSS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından alınan EKPSS başvuruları 24 Ocak ile 12 Şubat 2020 tarihler arasında olacak.

EKPSS NE ZAMAN?

Engelli adayların memur olabilmeleri için yapılan EKPSS tarihileri bugün ÖSYM tarafından açıklandı. EKPSS 26 Nisan 2020 yılında yapılacak.

EKPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EKPSS sonuçları ise 27 Mayıs 2020 tarihinde açıklanacak.

EKPSS KURA BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından her yıl binlerce engelli alımı için yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Kura yöntemi başvuruları ise 28 Nisan ile 12 Mayıs 2020 tarihleri arasında başvuru yapılacak.

Haberin Devamı

Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

EKPSS BAŞVURU ŞARTLARI

EKPSS ye girecek engelli memur adaylarının:

1.Ortaöğretim,

2.Önlisans,

3.Lisans,

düzeyinde eğitim veren kurumların birinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olması gerekir. Adayların atanabilmesi için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olması gerekir.

Kuraya girecek engelli memur adaylarının:

1.İlkokul,

2.Ortaokul,

3.İlköğretim,

4.Özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu,

mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olması gerekir.

** Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59'a kadar artırımlı olarak; ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

Haberin Devamı

**** Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Binalarında) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.

*** Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanabilecektir.