Gazete Vatan Logo

Engelli kadını toplu tecavüzden sonra linç ettiler!

Hindistan’ın Batı Bengal bölgesindeki bir köyde anne-babasıyla birlikte yaşayan akli dengesi bozuk 42 yaşındaki Otera Bibi isimli kadın, komşu köydeki erkekler tarafından yolda yakalanıp, toplu tecavüz edildikten sonra, bir traktöre bindirilip, köyde dolaştırılarak, saatlerce taş ve sopalarla dövüldü. Kadın kurtarılamadı.

Engelli kadını toplu tecavüzden sonra linç ettiler!

Hindistan’ın Batı Bengal bölgesindeki bir köyde anne-babasıyla birlikte yaşayan akli dengesi bozuk 42 yaşındaki Otera Bibi isimli kadın, komşu köydeki erkekler tarafından yolda yakalanıp, saatlerce taş ve sopalarla dövüldü.

Elbiseleri parçalanıp, çırılçıplak soyularak, traktörün üzerinde elleri bağlı şekilde köyün ortasında dolaştırılan kadının saçları da traş edildi, elbiseleri parçalandı.

Köy halkı akıl hastası kadını köylerinin yolunda dolaşırken buldular ve “çocuk hırsızı” olduğu iddiasıyla yakalayıp, köylerinden çocuk çalmaya geldiğini söyleyerek, ellerini ve ayaklarını bağlayıp, traktörün üzerine bindirerek köy meydanına götürdüler. Köyde geçen ay bir çocuğun kaybolduğu belirtilerek, Otari'nin bu çocuğu çaldığından şüphelenildiği, yeniden çocuk çalmak için köye geldiği öne sürüldü.

Burada toplanan köyün erkekleri tarafından önce toplu tecavüz edilen akıl hastası kadın, ne olduğunu anlamazken, kendisini savunmak için gösterdiği çabalar da elleri ve ayakları bağlı olduğu için yetersiz kaldı. Meramını anlatmakta zorlanan Otera, 3 saate yakın süre, köyün erkekleri tarafından kemikleri kırılıncaya kadar sopalarla dövüldü, ardından da taşlarla tüm vücudu ve kafası taşlandı. Bu arada bazı köylüler ise linç vahşetini cep telefonlarıyla videoya kaydederek, sosyal medyada paylaştılar ve “çocuk hırsızının sonu böyle olur” diye yazdılar.

Haberin Devamı

Köy halkından bazı kişilerin yakındaki karakola haber vermesiyle köye gelen polis, zavallı kadını acımasızca linç edilmiş vaziyette, her tarafı kanlar içinde ve yarı baygın-yarı ölü halde, köylülerin elinden alabildi.

Bölgedeki en yakın hastaneye yetiştirilmeye çalışılan Otera, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü.

Annesi ve babası kızlarının zihinsel özürlü olduğunu, evlerinde yıllardır kendileriyle birlikte yaşadığını belirterek, köyden pek çıkmadığını ancak muhtemelen evi yolunu kaybetmiş olabileceğini, çocuk hırsızı olmadığını söylediler.

Yapılan otopside, 42 yaşındaki kadının toplu tecavüz nedeniyle cinsel organının parçalandığı, anüsüne sopa ve kazık sokularak bağırsaklarının parçalandığı, atılan taşlar ve saatlerce sopalarla dövülmesinden ötürü, kafatası başta olmak üzere, el, ayak ve vücudundaki kemiklerin büyük bölümünün kırıldığı, çok kan kaybettiği saptandı. Kadının kafasının ve saçlarının makas ve bıçakla kesildiği belirlendi.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri, zihinsel özürlü kadının hastanede öldüğünü ancak, toplu bir eylem olması nedeniyle kimin öldürdüğünü tespit etmenin güç olduğunu belirterek ifadelerine başvurulan köylülerin hemen hiç hepsinin eyleme katılmadıklarını ve sadece izlediklerini söylediklerini, kalabalık olduğu için kadını kimlerin dövdüğünü görmediklerini savunduklarını açıkladı.

Polis, sosyal medyada paylaşılan video kayıtlarından yola çıkarak olaya karışanların tespit edilmeye çalışıldığını belirtti.