Gazete Vatan Logo

Enflasyonda orta vade hedefi % 5

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisine ilişkin aşağı yönlü risklerin arttığını söyledi. Tokyo’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, Türkiye’de siyasi ortamın reformlara daha uygun hale geldiğini belirtti.

Enflasyonda orta vade hedefi % 5

Türkiye’nin Batı’ya çıpalı olmaya devam edeceğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Türkiye, ABD ile bir kaç anlaşmazlık yaşadı. Biden’in ziyaretinin ardından ABD ve Türkiye tekrar iyi ilişkiler içerisindedir. Avrupa Birliği Türkiye ile ilişkilerini onarmaya çalışıyor. Artık herkes Suriye’de çözüm için çalışabilir. Rusya ile ilişkilerimizi düzeltiyoruz. Suriye operasyonu ABD ile ortak bir operasyondur. Rusya ile ilişkilerin düzelmesi Suriye’de herkesin işini kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Yüzde 3.5-4 büyürüz

Türkiye’nin 2016’da yüzde 3.5-4 büyüme kaydedebileceğini, Türkiye ekonomisine ilişkin aşağı yönlü risklerin arttığını kaydeden Şimşek, Türkiye’nin borçlanma dinamiklerinin olumlu olduğunu ve bütçede ekonomiyi desteklemek için alan bulunduğunu belirtti. Şimşek, Türkiye ekonomisinin tüm olumsuz gelişmelere rağmen iyi performans gösterdiğini ancak enflasyonu düşürmekte zorlanıldığını söyledi. Şimşek, orta vadede enflasyonun yüzde 5 seviyeye düşürülmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Haberin Devamı