Gazete Vatan Logo

Enflasyona ezdirmeyiz

2018 yılı asgari ücret görüşmelerini değerlendiren Başbakan Yıldırım, “Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermedi. Kimseyi mağdur etmeyiz” dedi

Enflasyona ezdirmeyiz

7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücrette pazarlıklar sürerken Başbakan Binali Yıldırım, kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Yıldırım, resmi ziyarette bulunacağı Bangladeş’in başkenti Dakka’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım, Türk-İş’in talebini 1.893 lira olarak açıklamasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine asgari ücretin, yeni yıla girmeden önce işçi, işveren ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan görüşme ve müzakerelerle belirlendiğini kaydetti.

Bu noktada Türk-İş’in teklifini açıkladığını, diğer işçi sendikası DİSK’in de talebini sunduğunu dile getiren Yıldırım, “İşveren konfederasyonu da teklifini iletecek. Bakanlık tarafları bir araya getirecek ve müzakereler yapılacak” dedi. Yıldrım, şöyle devam etti: “Uygun, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz, yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir ve onların mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır.”

Haberin Devamı

Taşeron birkaç güne netleşir

Binali Yıldırım, “Taşeronların devlette daimi kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanma aşamasına geldi. Biz henüz daha içeriği nedir, kimler vardır, kimler yoktur, böyle bir açıklama yapmış değiliz. Birkaç gün sonra mesele net olarak ortaya çıkacak. Onun için şu anda söylenenlere itibar etmeyin” dedi.