Gazete Vatan Logo

Enflasyon verilerine göre 2020 avukat maaşları! Avukatlar ne kadar zam aldı?

Avukat maaşları 2020 rakamları belli oldu. Enflasyon verilenin açıklanmasından sonra avukatlar, ‘’Avukat maaşları ne kadar oldu?’’ diye araştırmaya başladı. TÜİK 2019 yılı aralık ayı TÜFE verisini açıkladı. TÜİK'e göre TÜFE Aralık ayında yüzde 0.73, yılın ikinci 6 ayında yüzde 6.33 ve yıllık olarak da yüzde 11.84 oranında artış gösterdi.

Enflasyon verilerine göre 2020 avukat maaşları! Avukatlar ne kadar zam aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini bugün açıkladı. Enflasyon verilerine göre, yıllık TÜFE yüzde 11,84 oldu. TÜFE'ye göre, temmuz ayında yüzde 5 zam yapılan memur ve memur emeklileri Ocak ayında 1.5 puan enflasyon farkı alacak. Yeni rakamların açıklanmasından sonra ocak ayında yüzde 4 toplu sözleşme zammına ve enflasyon farkıyla birlikte ortalama yüzde 5.5 zam alacak. TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte 2020 Avukat maaşları oldu. Peki, Avukat maaşları ne kadar oldu? 2020 Ocak zammı ile Avukatlar ne kadar maaş alacak? İşte detaylar...

AVUKAT MAAŞLARI 2020 OCAK ZAMMI NE KADAR OLDU?

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin merakla beklediği aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla yıllık TÜFE yüzde 11,84 oldu. Yaşanan gelişmelerin ardından 2020 Avukat maaşları araştırılanlar arasına girdi.

Buna göre, Avukat 9/1 maaşı 4952 liradan 5224 liraya yükseldi.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Haberin Devamı

2020 ASGARİ ÜCRET TARİFESİ DE BELLİ OLDU

2020 arabuluculuk asgari ücret tarifesi de 1 ocakta Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Aile hukuku ve işçi-işveren uyuşmazlıklarında arabulucuya, 2 kişinin taraf olması durumunda taraf başına bir saati 170 lira,

3-5 kişinin taraf olması durumunda taraf sayısı gözetmeksizin bir saati 360 lira,

6-10 kişinin taraf olması durumunda da taraf gözetmeksizin bir saati 380 lira,

11 ve daha fazla kişinin taraf olması durumunda taraf sayısı gözetmeksizin bir saat için 400 lira ödenecek.

ARABULUCULUK ÜCRETİNİN SINIRLARI

Aksi kararlaştırılmadığı sürece, arabuluculuk ücreti taraflarca eşit ödenir. Aynı uyuşmazlığın çözümüne ilişkin bu tarifenin eki Arabuluculuk Ücret Tarifesinin Birinci Kısmında belirtilen hallerde arabuluculuk faaliyetinin birden çok arabulucu tarafından yürütülmesi durumunda, her bir arabulucuya bu Tarifede belirtilen ücret ayrı ayrı ödenir.

Aynı uyuşmazlığın çözümüne ilişkin bu Tarifenin eki Arabuluculuk Ücret Tarifesinin İkinci Kısmında belirtilen hallerde ise, arabuluculuk faaliyetinin birden çok arabulucu tarafından yürütülmesiyle, tarifede birden fazla arabulucu için belirtilen orandaki ücret her bir arabulucuya eşit bölünerek ödenir.

Haberin Devamı