Gazete Vatan Logo

Enflasyon düşmeden asla

Bankaların ekonomistlerine sunum yapan MB “Enflasyondaki belirgin düşüşü görmeden faizi indirmeyeceğim” mesajı verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) banka ekonomistlerine yaptığı sunumda, gıda fiyatlarındaki yüksek seyrin enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirdiği belirtilerek, “Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faizlerdeki mevcut duruşun daha simetrik bir faiz koridoru içinde sürdürülmesine karar verdi” denildi. Sunumda, sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızlarının makul düzeylerde seyrettiği belirtilirken, gıda fiyatlarındaki yüksek seyrin enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirdiğine işaret edildi.

Kurul’un, bu çerçevede kuraklığın ve jeopolitik risklerin enflasyon görünümü üzerindeki etkilerini ele aldığı aktarılan sunumda, “Kurul, kısa vadeli faizlerdeki mevcut duruşun daha simetrik bir faiz koridoru içinde sürdürülmesine karar verdi. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Ukrayna gerginliği

Merkez Bankası’nın faizi indirmemesi ile 2.15 bandına geri çekilen dolar dün Ukrayna Rusya sınırında sıcak çatışma haberlerinin gelmesi ile birlikte bir anda 2.17 TL seviyesine kadar yükseldi. Dolar günü 2.1648 TL sınırından kapattı.