Gazete Vatan Logo

Enerjinin geleceği yine İstanbul’da belirleniyor

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından 9-13 Temmuz’da İstanbul’da yapılacak 22. Dünya Petrol Kongresi’nin tanıtım filmini paylaştı. Albayrak, “Enerjinin geleceği bir kez daha İstanbul’da belirleniyor. Türkiye sağladığı güven ve istikrarıyla enerjide anahtar rol oynamaya devam ediyor” dedi

Enerjinin geleceği yine İstanbul’da belirleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından 9-13 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak

22. Dünya Petrol Kongresi’ne ilişkin tanıtım filmini paylaştı. Albayrak, 22. Dünya Petrol Kongresi’ne ilişkin, “Enerjinin geleceği bir kez daha İstanbul’da belirleniyor. Türkiye sağladığı güven ve istikrarıyla enerjide anahtar rol oynamaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

İstanbul’da “Enerji Geleceğimize Köprüler” temasıyla düzenlenen,

22. Dünya Petrol Kongresi’nin resmi açılış töreni 9 Temmuz’da yerli ve yabancı üst düzey yetkililerin katılımıyla yapılacak. 5 binden fazla katılımcının geleceği kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet başkanları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Bahreyn Petrol Bakanı Shaikh Mohamed bin Khalifa bin Ahmed Al Khalifa ve Hindistan Petrol ve Doğalgaz Bakanı Dharmendra Pradhan’ın katılması bekleniyor.

50 ülkeden katılımcı

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Azerbaycan devlet şirketi SOCAR’ın Başkanı Rövnag Abdullayev, OPEC Genel Sekreteri Mohammad Sanusi Barkindo, Royal Dutch Shell CEO’su Ben van Beurden, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, ExxonMobil CEO’su Darren W. Woods, BP Grubu CEO’su Bob Dudley, Saudi Aramco Başkan ve CEO’su Amin H. Nasser, Total CEO’su Patrick Pouyanne ve GE Oil and Gas CEO’su Lorenzo Simonelli’nin aralarında bulunduğu isimler sektörün geleceğine ilişkin konuşma yapacak.

Haberin Devamı

50 farklı ülkeden 150 katılımcı da kongre kapsamındaki Dünya Petrol Sergisi’ne katılacak. Sektöre katkılarından dolayı bir dönem ExxonMobil’in başkanlığını da yürüten ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a da Dünya Petrol Konseyi’nin onur ödülü “Dewhurst Ödülü” verilecek.