Gazete Vatan Logo

Enerjide yeni hedef Çinliler ve Araplar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik, doğalgaz ve maden sektörlerinde yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini artırmak için Çinliler ile Arapları da hedefleyecek.

Enerjide yeni hedef Çinliler ve Araplar

Bakanlık, İngilizce ile birlikte 3 dilde ve 3 sektörde kömüre dayalı elektrik üretimi, doğalgaz ithalatı, ticareti ve altyapının geliştirilmesi ile maden arama konularında yabancı girişimcilere yol haritası sunacak.

Bakan Fatih Dönmez’in talimatı ile ilki 2018 yılında İngilizce olarak hazırlanan Türkiye’nin enerji ve madencilik sektörlerindeki mevcut durumu, potansiyeli, yatırım fırsatları ve başlıca piyasa aktörlerini tanıtan rehberler bu kez Arapça ve Çince olarak yayımlanacak.

Rehberlerde, makroekonomik verilerle beraber yatırımcılara yönelik 3 sektörde kapsamlı bilgiler yer alacak. Elektrik sektöründe Türkiye’nin büyük başarı ile uyguladığı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) süreçleri ile yerli kömür yakıtlı elektrik üretim santralleri ihaleleri ve diğer yatırım fırsatları ile ilgili girişimciler bilgilendirilecek. Doğalgaz sektöründe ise LNG ticareti ve sürece EPİAŞ’ın da dahil olmasıyla ortaya çıkan fırsatlara ilişkin bilgilendirmelere yer verilecek. Teşvikler anlatılacak. (Milliyet)

Haberin Devamı