Gazete Vatan Logo

Enerjide bakan var, bürokrat yok !

Enerji Bakanlığı aylardır yapılamayan atamalar nedeniyle neredeyse sahipsiz kaldı

Bakanlık müsteşarlığı ve müsteşar yardımcılıkları gibi BOTAŞ da uzun süredir vekaletle yönetiliyor. EPDK’nın başkanlık koltuğu da 3 haftadır boş.

Enerji sektöründe yaşanan sorunlara bir de atama sıkıntısı eklendi. Yaklaşık 5 aydır Enerji Bakanlığı Müsteşarlığı’na atama yapılamıyor. Aynı şekilde müsteşar yardımcılıklarından bazıları da boşta. Müsteşar ve yardımcıları belli olmadığı için alt kademedeki çok sayıda atama da yapılamadı.

Soruşturmalar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren ve iki genel müdür yardımcısı gözaltında bulunan BOTAŞ yönetiminde de önemli eksikler var. Genel müdürlük uzun süredir vekaletle yürütülüyor. Genel müdür yardımcılıkları ve yönetim kurulu üyeliklerine de atama yapılamadı. Bu nedenle yönetim kurulu toplanıp karar alamıyor.

EPDK’NIN 3 HAFTADIR BAŞKANI YOK
Bir süredir atama bekleyen diğer bir kritik kurum da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu. Kurum başkanlığı 3 haftadır boşta bekliyor. DPT Müsteşar Yardımcısı Halil İbrahim Akça, Meclis Genel Sekreteri Ali Osman Koca, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç’in adı başkan adayları arasında geçiyor.

Elektrik, doğalgaz ve petrol piyasalarını denetleyen EPDK’da yeni bir yapılanmaya gidilerek petrolün ayrılabileceği, ayrı bir üst kurul olarak yapılandırılabileceği söyleniyor.

ERDOĞAN KARARA BAĞLAYACAK
Bütün bu atamalarda ve yeniden yapılandırmalarda Başbakan Erdoğan’ın tavrı belirleyici olacak. Başbakan Erdoğan’ın yeni hükümeti kurduktan sonra Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’ı enerji danışmanı olarak ataması bu aşamada dikkat çekiyor. Başbakan’ın geniş katılımlı bir toplantı yaparak, sorunları ele alması ve atamaları karara bağlaması bekleniyor.


Haberin Devamı