Gazete Vatan Logo

Enerji ve tasarruf bilinci oluşturduk

Son yıllarda enerji verimliliğinin büyük önem kazandığını söyleyen Bosch Termoteknik Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Müdürü Polat, “Vatandaşlarda enerji ve tasarruf bilincini oluşturduk” dedi

Enerji ve tasarruf bilinci oluşturduk

Türkiye’de son yıllarda enerji verimliliğinin ve tasarrufun ön plana çıktığını belirten Bosch Termoteknik Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat, “Enerji tüketimi konusunda tüketicide bir bilinç yaratılması çok önemli. Yapılan çalışmalarla bu bilinç yavaş yavaş oluşmaya başladı. Artık tüketicilerin ilk tercihi daha az enerji tüketen ve çevreye zarar vermeyen ürünler oluyor. Bunların yanı sıra kentleşmenin artması ve dijitalleşmenin getirdiği yeni unsurlar da cihazların yapısını bu doğrultuda şekillendiriyor” dedi.

Yüzde 30 tasarruf

Yoğuşmalı kombi kullanımını zorunlu hale getiren ERP yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle enerji verimliliği yüksek bu cihazların tüketici tarafından hızla satın alınmaya başlandığını söyleyen Polat, “Hem kombide hem klimalarda bu etkiyi gördük. İnsanlar artık eski tip cihazlar yerine yüzde 30 tasarruf sağlayan yeni teknolojilere yöneliyorlar” şeklinde konuştu.

Canlılık bitmiyor

Her yıl yaklaşık 700-800 bin yeni konut projesinin hayata geçmesi, kentsel dönüşüm nedeniyle eski binaların yenilenmesi gibi faktörlerin Türkiye’deki iklimlendirme sektörünü canlı tuttuğunu belirten Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’deki ısıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün büyüklüğü yaklaşık 5.4 milyar lira. Biz de bu pazardan aldığımız payı artırmak adına Bosch olarak sürekli yeni ürünlerimizi piyasaya sunuyoruz. Yoğuşmalı kombi kullanımının teşvik edilmesi, kullanıcıların bu konuda bilinçlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Haberin Devamı

Uluslararası başarı geldi

Bosch olarak Ar-Ge merkezlerinde atmosfere daha az karbondioksit salınımı yapmak ve çevreyi korumak için yeşil ürünler geliştirdiklerini belirten Zafer Polat, “Özellikle Manisa’daki fabrikamızdan çıkan ürünlerimiz uluslararası ödüller aldı. Yüksek verim ve tasarruf sağlayan Buderus ve Bosch yoğuşmalı kombiler klasik ısıtma cihazlarına göre iklim, işletme ve bina şartlarına bağlı olarak yaklaşık yüzde 30’a varan oranlarda tasarruf sağlıyor. Bu da tüketicilerimizin ürüne ilgisini artırıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı