Gazete Vatan Logo

Enerji depolamak için enerjilerini birleştirdiler

Turkcell Enerji Çözümleri ve DMA - OveO güçlerini birleştirdi. Yeni nesil batarya sistemlerinin geliştirilmesine yönelik Ar-Ge ve Ür-Ge süreçleri için ortak çalışmalara başlayan şirketler, cihazların zarar görmeyeceği kaliteli elektrik enerjisi üretecek

Enerji depolamak için enerjilerini birleştirdiler

Turkcell’in elektrik tedariki ve enerji çözümleri sağlamayı hedeflediği şirketi Turkcell Enerji Çözümleri ile ‘Enerji Depolama Sistemleri’ (EDS) konusunda faaliyet gösteren DMA - OveO, büyük bir iş birliğine imza attı. Tamamen yerli ve milli olan bu işbirliği ile kesintisiz elektrik tedarikinin yanı sıra şebeke dalgalanmalarının cihazlara verdiği zararın da önüne geçilerek tüketicilere kaliteli ve sürekli elektrik sunulması hedefleniyor.

Cihazlar zarar görmeyecek

Turkcell Enerji Çözümleri ve DMA - OveO, lityum iyon pil tabanlı Enerji Depolama Sistemleri’ni ‘Batarya Yönetim Sistemi’ yazılım ve donanımlarını kullanarak, elektrik kesintisinin hissedilmeyeceği şekilde geliştirmeyi planlıyor. Tüketicilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanacak EDS’lerin farklı kapasitelerde ürün çeşitliliği olacak. Tüketiciler elektrik kesintilerinin hiçbir şekilde hissedilmeyeceği EDS’ler sayesinde kesintisiz ve voltaj/frekans dalgalanmalarından etkilenmeyen kaliteli elektrik kullanacaklar ve bu sayede elektrikli cihazların kullanım ömürleri de uzayacak.

Haberin Devamı

Dijitale entegre edilecek

Turkcell’in yerli üretimi destekleme vizyonu doğrultusunda, konusunda uzman DMA - OveO ile çalışmayı tercih ettiklerini ve DMA - OveO Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol ile yapılan görüşmeler sonucunda birlikte Ar-Ge ve Ür-Ge süreçlerine girdiklerini anlatan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Entegre iletişim ve teknoloji sunma vizyonumuz çerçevesinde, enerji yönetimi teknolojilerini hizmet olarak götürebilmek amacıyla Turkcell Enerji Çözümleri şirketimizi bu yıl içerisinde hayata geçirdik. Şimdi de tüketiciler için vadettiğimiz kesintisiz elektriği sunmak amacıyla ilk adımımızı DMA OveO ile birlikte atıyoruz. Bu ortak çalışmayla tüm Türkiye’deki nihai tüketicilere şebeke kaynaklı problemlerden etkilenmeksizin, kaliteli elektrik enerjisi sağlamış olacağız. Ayrıca Turkcell Enerji Çözümleri’nin vizyonu doğrultusunda geliştirilecek Enerji Depolama Sistemleri, dijital sistemlere entegre edilecek” dedi.

Elektrikli araçlara uzun süreli şarj

Haberin Devamı

Kaan Terzioğlu, Enerji Depolama Sistemleri’nin yakın gelecekte yaygınlaşması öngörülen elektrikli araçların şarjı ve şarj altyapısı konusunda da çözüm üreteceğini söyledi.

Lisansı kapsamında mesken dahil tüm serbest tüketicilere elektrik tedarik edecek Turkcell Enerji Çözümleri’nin sunacağı hizmetlerin bununla sınırlı kalmayacağını söyleyen Terzioğlu, evde enerjinin daha verimli kullanılmasını sağlayacak sistemleri de tüketicilere sunacaklarını belirtti. Terzioğlu, “Yapmak istediğimiz, müşterilerimize sadece elektrik tedarik etmek değil, bugüne kadar hiç tanışmadıkları yenilikçi ürün ve hizmetleri hayatlarının bir parçası haline getirmek” yorumunu yaptı.