Gazete Vatan Logo

Enerji Bakanı: Ucuz elektrikle cari açığı düşüreceğiz

Enerji Bakanı Berat Albayrak toplu açılış töreninde konuştu. Bakan Beştepe'de düzenlenen toplu açılış töreninde, "Ucuz elektrikle vatandaşlarımızın yerli kaynakları kullanmasıyla cari açığı düşürmeyi hedefliyoruz. Dünyanın en ileri imkan ve teknolojilerinin kullanılması amaçlanıyor" diye konuştu.

Enerji Bakanı: Ucuz elektrikle cari açığı düşüreceğiz

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* Enerji alanında bir üst lige çıkmak durumundayız. Doğalgazda başvurduğumuz yöntemleri çeşitlendiriyoruz. Yatırımcılar için önemli bir alt yapı oluşturuyoruz.

* Enerji kapasitesini 2.5 kat arttırdık. Dünyanın önde gelen ekonomilerinin bile resesyona girdiği bu dönemde Türkiye büyümesine devam etti. Bu büyüme enerji yatırımlarıyla desteklenmeye devam ediyor. Geldiğimiz noktayla yetinmeyeceğiz.

* Bugünden sonra enerji alanında bir üst lige çıkmamız gerek. Ülkemizin kalkınmasını desteklemek için enerji alanında yeni stratejiler ürettik

* Ucuz elektrikle vatandaşlarımızın yerli kaynakları kullanmasıyla cari açığı düşürmeyi hedefliyoruz. Dünyanın en ileri imkan ve teknolojilerinin kullanılması amaçlanıyor.

* Vatandaşlarımızın kaliteli hizmet almasını sağlıyoruz.

* 2020 yılına kadar özel sektör eliyle 18 milyar lira, devlet eliyle 12 milyar lira olmak üzere toplam 30 milyar lira yatırımla elektrik iletim ve dağıtım alt yapısını modernleştirmek adına önemli adımlar atmaya devam ediyoruz

Haberin Devamı