Gazete Vatan Logo

Endüstriyel üretim inovasyona odaklandı

KPMG, küresel üretim sektörünün geleceğini araştırdı. Araştırmada üreticilerin inovasyon ve teknoloji odaklı dönüşüme hazırlık için attığı adımlar incelendi

Endüstriyel üretim inovasyona odaklandı

KPMG, üretim sektörünün geleceğini araştırdı ve ‘Küresel Üretim Sektörünün Geleceğine Bakış’ raporunu hazırladı. 386 üst düzey yöneticiyle yapılan anket çalışmasıyla, dünyanın farklı yerlerindeki üreticilerin inovasyon ve teknoloji odaklı dönüşüme hazırlanmak için hangi adımları attığı incelendi.

Rapor için yapılan ankete Amerika, Avrupa ve Asya’dan, çoğunluğu yıllık cirosu 5 milyar doların üzerindeki şirketlerin üst düzey yöneticileri katıldı. KPMG Türkiye Endüstriyel Üretim Sektör Lideri ve Şirket Ortağı Hakan Ölekli, KPMG Küresel Üretim Sektörünün Geleceğine Bakış raporunun sonuçlarını değerlendirdi. Ölekli, şöyle devam etti:

“Raporun sonuçlarına göre inovasyona dayalı büyüme modeline odaklananlar Ar-Ge’ye yaptıkları yatırımı artırıyor. Verimliliği ve yenilikçiliği artırmak için yeni üretim teknolojilerini kullanmaya başlıyor. Üreticiler bugün Ar-Ge verimliliğini ve değerini artırmayı hedefliyor. Üreticilerin yarısı stratejilerinin inovasyon odaklı olduğunu söylüyor. Katılımcıların yüzde 32’si yeni ürün geliştirme ve Ar-Ge’nin stratejik öncelikleri arasında yer aldığını belirtiyor. Üreticiler arasında çığır açan inovasyon yapma anlayışı yaygınlaşıyor ve Ar-Ge’ye yapılan yatırım artıyor.”

Haberin Devamı