Gazete Vatan Logo

Endonezya'da uçak kazası: 113 ölü

Endonezya'da askeri nakliye uçağı, bir otel ve evlerin üzerine düştü. İlk belirlemelere göre 30 kişi yaşamını yitirdi. Ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Endonezya'da uçak kazası: 113 ölü

GÜNCELLEME: Yetkililer uçağın düşmesi sonucunda 113 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

***

Endonezya'da askeri taşıma uçağı Sumatra adasında bulunan Medan şehrinde otel ve evlerin olduğu bölgeye çakıldı.

Yetkililerin verdiği ilk bilgilere göre olay yerinde en az 30 ölü var.

Endonezya Arama ve Kurtarma Kurumu sözcüsü Hisar Turnip, "Elimizdeki son bilgilere göre 30 ölü var... Rakam artabilir" dedi.

Medan'da bulunan hava üssünden kalkan ve Natuna adasına doğru hareket eden uçağın kalktıktan birkaç dakika sonra çakıldığı belirtildi.

Hava Kuvvetleri'nden Agus Dwi Putranto isimli yetkili yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, uçakta 12 mürettebatın bulunduğunu söyledi.

Uçaktan bulunan yolcu sayısı henüz netleşmedi.

Al-Jazeera muhabirinin Twitter'dan verdiği bilgiye göre, uçağın pilotları kalkıştan kısa bir süre sonra kule ile irtibata geçti ve "uçakta bir problem olduğunu ve üsse geri dönmeyi" talep etti. Uçak üsse doğru döndükten sonra çakıldı.

255 milyon nufüsa sahip olduğu tahmin edilen Endonezya'da, Medan 3.4 milyonluk nüfusuyla Cakarta ve Surabaya'nın ardından ülkenin en büyük üçüncü şehri olma özelliğine sahip.

Haberin Devamı

Olay yerinden atılan Tweetlerde, olayı gülerek izleyen vatandaşların görüntüleri dikkat çekiyor

Düşen uçak Hercules C-130 modeli bir askeri kargo uçağı


Olay yerinden ilk görüntüler

Instagram'da @kavanoz_dibi profiliyle yayın yapan sosyal medya kullanıcısı Musab Gündüz, olay yerinden bu fotoğrafları paylaştı: