Gazete Vatan Logo

Endonezya'da 3 kiliseye düzenlenen saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlendi

Endonezya’nın Surabaya kentinde 3 kiliseye düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı 11'e yükseldi, 41 de yaralı var. Saldırıyı da terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Endonezya'da 3 kiliseye düzenlenen saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlendi

Endonezya'nın Doğu Cava bölgesinde ülkenin ikinci büyük kenti Surabaya’da yerel saatle 07.30 sularında 3 kiliseye 3 bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırılarda 11 kişinin öldüğünün, 41 kişinin yaralandığını açıklayan Doğu Cava Emniyeti Sözcüsü Frans Barung Mangera, yaralıların tedavisinin hastanede sürdüğünü ifade etti.Mangera ayrıca Santa Maria Roman Kilisesi'ne düzenlenen ilk saldırının ardından birkaç dakika içinde Diponegoro ve Pantekosta kiliselerine de saldırıldığını kaydetti.
KADIN SALDIRGAN...
Bölge polisi, Santa Maria Roman Kilisesi'ndeki intihar saldırısında iki çocuğuyla motosiklet üzerinde olan bir kadının, bombayı kilise girişinde infilak ettirdiğini belirtti.
Polisin olaya ilişkin geniş çaplı soruşturması devam ederken, patlama sonrası nüfusun yoğun olduğu başkent Cakarta, Doğu Cava ve Riau Adaları bölgesinde en üst seviyede güvenlik alarmı verildiği duyuruldu.
Bu arada Devlet Başkanı Joko Widodo, olay yerinde incelemelerde bulunmak ve yaralıları ziyaret etmek için kente gitti.
Ülkenin en büyük Müslüman topluluğundan Nahdlatul Ulema (NU), Endonezya Ulema Meclisi ve Cakarta'daki Endonezya Kilisesi Derneği saldırıları kınadı.Endonezya yaklaşık 260 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 4. ülkesi.

Haberin Devamı

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ!

Terör örgütü DAEŞ, sosyal medya hesapları aracılığıyla saldırıları üstlendi.