Gazete Vatan Logo

ENBE ve ADSO'dan yeni yıl konseri

Türkiye'nin ünlü müzik gruplarından ENBE Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) ile 'Yeni Yıl Konseri' verdi.

ENBE ve ADSO'dan yeni yıl konseri

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konsere Antalyalı müzikseverler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye'den ve farklı ülkelerden birçok müzisyeni bünyesinde barındıran ENBE Orkestrası, şef Behzat Gerçekler'in yönetiminde repertuarındaki birçok neşeli Türkçe ve İngilizce şarkıyı Antalyalı müzikseverler için seslendirdi. Dünya müzikleriyle Antalyalıları mest eden ENBE Orkestrası, Karadeniz'de Rus uçağının düşmesi sonucu yaşamını yitiren 'Rusya Kızıl Ordu Korosu'nun üyelerini de andı. Orkestra, koronun repertuarından bazı şarkıları seslendirdi.

ADSO Orkestrası'nın da destek verdiği ENBE grubunun solistleri, sahnedeki performanslarıyla göz doldurdu. Işık efektleriyle de renklendirilen sahnedeki yeni yıl coşkusuna, izleyenler de neşeli şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederek katıldı. Konserin son dakikalarında bir de sürpriz yaşandı, Antalya Opera ve Bale Sevenler Derneğinin opera-bale eğitimi alan 60 çocuk üyesi de Noel Anne ve Noel Baba kıyafetleriyle sahneye çıktı. Çocuk korosu, orkestralara eşliğinde çocuk şarkılarını seslendirdi.

Haberin Devamı

Konser süresince dünya şarkılarıyla Antalyalıları coşturan, keyifli, neşeli dakikalar yaşatan ENBE Orkestrası'nın üyelerine çiçekle teşekkür edildi. Salonu dolduranlar orkestrayı ayakta alkışladı. ENBE Orkestrası'nın şefi Behzat Gerçekler, Antalyalıların yeni yılını kutladı, tüm dünyada barışın olması dileğinde bulundu.