Gazete Vatan Logo
Magazin en zoru kendime şarkı yazmak

en zoru kendime şarkı yazmak

Müziğin her alanında yer alan bir müzisyenden bahsediyoruz... Cihan Mürtezaoğlu, şimdiye kadar Yasemin Mori, Ceylan Ertem, Pinhani, Mabel Matiz gibi isimlerle aranjör, gitarist, besteci ve prodüktör olarak çalıştı. Mürtezaoğlu, ilk solo albüm çalışması “Bitsin Bu Delilik”i geçtiğimiz günlerde yayınladı. Sanatçı albümü için “Şehrin semalarından kavuşamamanın çukuruna düşüp çıkan bir adamın defteri” diyor.

en zoru kendime şarkı yazmak

Başkalarına şarkı yazmak mı zor, kendinize mi?

Başkasına şarkı yazmak bir sipariş üzerine olmadı şimdiye kadar. İnsanlarla birlikte ürettik ya da eksik olan kısımları karşılıklı tamamladık diyebilirim. Fakat en zoru kendime şarkı yazmak. Çok fazla zihinsel ve duygusal elekten geçebiliyor hisler kendime bir şey yazarken.

Dinlediğiniz, ilham aldığınız isimler neler?

Sürekli değişen bir şey bu. Müzikle ilk haşır neşir olduğum yıllarda daha ziyade caz gitaristlerine göz atıyordum. Yıllar sonra çocukken dinlediğim pop müziğinin üzerimdeki izlerinin daha baskın olduğunu farkettim.

‘Bitsin Bu Delilik’ albümünü tanımlayacak olursanız neler söylersiniz?

Şarkının da ismi gibi, bir şeylerin düzelmesi ve güzelleşmesine dair bir temenni diyebilirim bu albüm için.

Arzum müziğimi paylaşmak

Müzik kanınıza ne zaman girdi?

Çok sevdiğim amcam gitar çalardı. Ortaokul yıllarımda onun çaldıklarını gözlemlemeye başlamamla kanıma girdi.

Bundan sonraki konser planlarınız neler?

Müziğimi güzel çalmak ve insanlarla paylaşmak istiyorum. Oradaki bütünleyiciliği çok seviyorum. Sırasıyla 21 Aralık If Ankara, 22 Aralık Kadıköy Sahne, 19 Ocak’ta Babylon Bomonti’de sahne alacağım. Konserler kesinleştikçe sosyal medya hesaplarımdan duyurusunu yapıyoruz.

Haberin Devamı

Müziğin her alanında, mutfağında hem müzisyen hem de üreten insan olarak çalışırken en tatmin olduğunuz kısım nedir?

İşin içine aklın girmediği hızlı üretim aşaması çok tatmin edici. Kendimi o sırada sadece bir aracı gibi hissediyorum. Köprü ya da postacı gibi. Bir şey taşınıyor üzerimden sanki. Besteleme kısmına daha yatkın gibi hissediyorum, söz çok sonra geliyor.