Gazete Vatan Logo

En zor uğurlama

Lice’de PKK ile çatışırken şehit olan Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ve Onbaşı Zinnur Ezim memleketlerinde toprağa verildi. ‘Toprağı verin bağrıma basayım’, ‘Ben ölseydim ben’ diyen anneleri kimse sakinleştiremedi

En zor uğurlama

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle sıcak temasa giren Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ile Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim, pusu kuran teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte yaralandı. Hastaneye kaldırıldıktan sonra şehit düşen yüzbaşı ve onbaşı için dün önce Diyarbakır’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı uğurlama töreni düzenlendi. Törenden sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.

‘Toprağını verin bağrıma basayım’

Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim’in (27) cenazesi, memleketi Osmaniye’de defnedildi. Şehit Ezim’in askeri uçakla Adana’ya getirilen naaşı, helikopterle Osmaniye’ye götürüldü. Kurtuluş Mahallesi Temel Sokak’taki babaevine getirilen cenaze için burada helallik alındı. Bu sırada Ezim’in uzman çavuş ağabeyi Resul ile diğer ağabeyi Zübeyr Ezim ve yakınları gözyaşı döktü. Baba Mehmet Ezim de “27 yaşında istedi Allah onu, ne yapayım?” diye ağladı. Oğlunun mezarı başına gelen anne Hatice Ezim ise “Kuzum” diyerek gözyaşı dökerken, “Toprağını verin de bağrıma basayım. Dedene komşu oldun” diye ağıt yaktı.

Haberin Devamı

‘Fuat, oğlum ben ölseydim ben’

Evli ve bir çocuk babası Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan’ın cenazesi ise askeri törenin ardından memleketi Gaziantep’e götürüldü. Cenazeyi havalimanında Vali Yardımcısı Turgay Erkin, askerler, şehidin babası Nuri, annesi Kanime, eşi Ayşe Fatma ve yakınları karşıladı. askerler tarafından uçaktan alınan şehit Yüzbaşı’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konuldu. Yakınlarının gözyaşı döktüğü şehidin annesi Kanime Oğuzcan, “Fuat oğlum ben ölseydim ben” diyerek ağıt yaktı. Şehidin eşi Ahmet Fatma Oğuzcan rahatsızlığı nedeniyle cenaze törenine katılamadı. Şehidin il dışında FETÖ’den tutuklanan öğretmen ağabeyi Suat Oğuzcan’ın da cenazeye katılmak için cezaevi yönetiminden izin aldığı ancak törene yetişemediği belirtildi Elif adında 7 aylık bir kız çocuğu olan şehit Yüzbaşı’nın Elazığ’da görevliyken 1 ay önce Lice’ye geçici görevle gittiği öğrenildi.