Gazete Vatan Logo

En yüksekten yardım eli

Sosyal medyadan tekerlekli sandalye sponsoru arayan engelli basketbolcu Ebru Akıcı için Cumhurbaşkanlığından talimat verildi. Spor Bakanlığı Akıcı’yla iletişime geçerek sandalyenin kısa sürede teslim edileceğini söyledi

En yüksekten yardım eli

19 yaşındayken zorla evlendirilmek istendiği için intihara teşebbüs eden ve felç kalan Ebru Akıcı, yılar sonra hayata basketbolla tutundu. Mardin’in tek kadın engelli basketbol oyuncusu olan Akıcı, imkansızlıklardan dolayı sosyal medyadan tekerlekli sandalyeleri için sponsor çağrısında bulunmuştu. Kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşılan yardım çağrısı için bir çok sanatçıda destek olmak için hazır olduklarını söyledi. Akıcı’nın çağrısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da kayıtsız kalmadı.

Arkadaşlarımın hâlâ desteğe ihtiyacı var

Sponsorluk için görüşmelerinin yapıldığı sırada Akıcı’yı arayan Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen talimat doğrultusunda tekerlekli sandalyenin karşılanacağını söyledi. Yetkililer, Akıcı’nın antrenörüyle görüşerek sandalye ölçülerini aldı ve kısa sürede sandalyenin sporcuya iletileceğini belirtti. Haber üzerine Akıcı şunları söyledi: Bana destek oldukları için çok minnettarım, çok sevindim. Ancak amacım Doğu’da engellerine rağmen ayakta kalmaya çalışan tüm sporcular için bir şey yapmak. Benim sandalyem olacak ama arkadaşlarım içinde sponsor desteğine ihtiyacımız var. Doğu’daki sporculara engelli asansörü olan bir araç bile tahsis edilse bizim için çok büyük bir adım olacak.

Haberin Devamı