Gazete Vatan Logo

En yüksek kule İzmir’de olacak

En yüksek kule İzmir’de olacak

İzmir’de bugüne kadar 900 milyon liralık proje inşa eden Folkart, yıl içinde 1 milyar lira yatırım daha planlıyor. Folkart’ın bu yatırımları arasında Avrupa’nın en yükseği olacak 340 metrelik bir proje var.

Saya Grubu bünyesinde 2006 yılında İzmir’de faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar Folkart Narlıdere, Folkart Mavişehir, Folkart Towers projelerini hayata geçiren Folkart Yapı, hedef büyüttü. İzmir’den yola çıkan ve Türkiye’nin en büyük inşaat şirketi olmayı hedefleyen Folkart Yapı, önümüzdeki 5 yıl içinde bu hedefine ulaşmayı planlıyor. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, bugüne kadar 900 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdikleri İzmir’de bir yıl içinde 1 milyar liralık yatırım planlarının daha olduğunu söyledi.

Yeni projeleri Folkart Life Bornova’nın tanıtım toplantısında konuşan Mesut Sancak, Folkart’ın hikayesinin İzmir’de başlama nedeninin kentteki A plus konut açığını kapatmak olduğunu belirtti.

Sancak, İzmir’de sırada bekleyen projelerinin Çeşme, Bornova ve Bayraklı’da olacağını açıkladı. Avrupa’nın en yüksek binasını İzmir’de yapacaklarını ifade eden Sancak, 73 katlı 340 metrelik tek kuleden oluşacak projenin Kasım ayına yetişeceğini söyledi. Sancak, Londra’da ve New York’ta arazi arayışı içinde olduklarını belirterek, “Türkiye’nin en büyük şirketi olmak için mor inek olmaya devam edeceğiz. Farklı olmaya çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Bornova’da yeni proje

FOLKART Life Bornova, toplam 250 milyon liralık yatırımla hayata geçiyor. Ulaşılabilir lüks sloganıyla yola çıkan Folkart Life Bornova’da dairelerin metrekare fiyatı 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında değişiyor. Haziran 2017’de teslim edilmesi planlanan Folkart Life Bornova, büyüklükleri 38- 219 metrekare arasında değişen, balkonlu ya da balkonsuz 830 daireden oluşuyor. Daire fiyatları büyüklüklerine göre 185 bin lira ile 824 bin lira arasında değişiyor. Proje, arazideki eski ilaç fabrikası depolarının yıkılması nedeniyle kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştiriliyor.

İzmir’e çok güveniyoruz

İZMİR’DE yatırıma devam edeceklerini vurgulayan Mesut Sancak, “İzmir’e İstanbul’dan daha fazla güveniyoruz. İstanbul’da 450 bin konut var, satışını bekliyor. İnşaat firmalarının para kazandığını zannediyorsunuz ama durum böyle değil. Uluslararası firmalar da İzmir’e gelmeye başladI” diye konuştu. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun hayata geçmesinin yatırımlar için önemini vurgulayan Sancak, “Bu İzmir’in başına gelebilecek en iyi şey. Artık İstanbul doldu ve gidilebilecek en iyi liman İzmir. İstanbullu yatırımcılara İzmir’i gözardı etmemelerini öneriyorum” dedi.

Haberin Devamı