Gazete Vatan Logo

En yaşlı Atilla Sav en genç Ekrem Oktay

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’ye hizmet edecek liste” olarak nitelendirdiği yeni Parti Meclisi’nde, meslek kökeni itibariyle hukukçular ağırlıklı olarak yer alırken, listede Ankara egemenliği de dikkat çekti

CHP’nin yeni Parti Meclisi’nde en yaşlı üye Atilla Sav olurken, en genç PM üyesi ise 27 yaşındaki Ekrem Oktay oldu. Kılıçdaroğlu’nun listesinde ağırlığı 17 kişinin temsil ettiği Ankara, 14 kişiyle İstanbul izledi. Diğer iller neredeyse eşit olarak dağıtıldı. Bitlis, Batman, Diyarbakır, Urfa ve Mardin temsilcileri Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer aldı. PM’nin en yaşlı ismi 79 yaşındaki hukukçu Atilla Sav oldu. Sav’ı yine bir başka Sav takip etti. Eski Genel Sekreter 73 yaşındaki Önder Sav ortalamayı yükselten isimler arasında yer aldı. En genç üye 27 yaşındaki Bilkent mezunu Ekrem Oktay olurken 33 yaşındaki Didem Engin, 32 yaşındak Korkmaz Sait Karaca, 39 yaşındaki Enver Aysever, 36 yaşındaki Ayhan Yalçınkaya, yaş ortalamasını aşağı çeken isimler oldu. 30’lu yaşlarında bulunan çok az isim listeye girebildi. Ağırlığı 50 ve 60’lar oluşturdu.

PM’de aralarında Oya Araslı, Necla Arat, Sencer Ayata, Hurşit Güneş’in de bulunudğu 9 profesör yer aldı. ’Doneçt’ünvanıyla PM’ye giren isim Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi Nuran Yıldız oldu. Parti Meclis’nin ağırlıklı meslek grubunu hukukçular ve avukatlar oluşturdu. Mesleğini bildren PM üyeleri arasında 12 hukukçu yer alırken 8 ekonomist, iktisatçı, mali müşavir ve hesap uzmanı ağırlıklı ikinci meslek grubunu oluşturdu. 5 tıp doktoru PM’ye girerken öğretmen, sosyolog, eczacı, gazeteci, ziraatçi, işadamı, sendikacı, danışmanlar da listedeki meslekler arasında yer aldı. Listede ayrıca Berhan Şimşek, Faruk Demir de sanatçı isimler arasında yer aldı.

Trakya ilgiyi göremedi

Diyarbakır’dan Mesut Değer, Mardin’den Mahmut Duyan, Abdülrezzak Erten, Urfa’da uzun yıllar yaşayan Gazeteci Mehmet Faraç, Hüseyin Yaşar Batman, Azmi Yıldız Bitlis temsilcileri olarak listede yer aldılar. Trakya ise Kılıçdaroğlu’nun listesinde ise Trakya bölgesinden sadece bir il PM’de yer aldı. Kırklareli’nden Turgut Dibek tüm bölgeyi temsilen PM’ye girebildi. İzmir ağırlıklı olarak Ege, Akdeniz, Karadeniz de eşit ağırlıklı olarak PM listesinde temsil edildi.

Haberin Devamı