Gazete Vatan Logo

En verimli santral ödülü Samsun’a!

400 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen ve Ocak ayında üretime başlayan Samsun Doğal Gaz Çevrim Santrali; Cengiz Enerji’ye Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin enerji alanındaki büyük ödülünü getirdi.

En verimli santral ödülü Samsun’a!

Avrupa’daki enerji sektörünün masaya yatırıldığı ve sektördeki tüm yeniliklerin ilk defa ortaya çıktığı POWERGEN Enerji Fuarı’nda bu yıl Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin (EMEA) büyük ödülünü Cengiz Enerji kazandı. Cengiz Enerji, “En Verimli Büyük Ölçekli Gaz Türbini” kategorisinde büyük ödüle layık görüldü. Samsun Santrali’nin, verimlilikte yüzde 61 ile dünya rekorunu elinde bulundurması, 23 ayda tamamlanması ve gaz salınımı konusunda 0 değerlere sahip olması ödülü getiren unsurlar oldu.

Ödülü Türk mühendisleriyle işçileri adına aldığını belirten Cengiz Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cengiz, “Samsun santralimiz, doğal gaz çevrim santralleri arasında dünya verimlilik rekoruna sahip. Bu ödülle taçlandırdığımız santralimiz, ikinci rekoru ise en kısa sürede tamamlanmasıyla kırdı. Bize iki rekor ve bir de ödül getiren Türk mühendislerimiz ve Türk işçilerimiz adına bu ödülü almaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Santralin kükürtdioksit, karbonmonoksit ve toz salınımında sıfır değerlere sahip çevre dostu teknoloji ile kurulduğunu da söyleyen Ahmet Cengiz, “Santralimiz verimlilikte ise yüzde 61 ile dünya rekorunu elinde bulunduruyor. Sözleşme tarihinden itibaren 23 ay gibi kısa süreyle en kısa sürede tamamlanma rekoru da kırdı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Amsterdam’da düzenlenen törende ödülü Cengiz Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cengiz (ortada) aldı.