Gazete Vatan Logo

En ünlü seri katil öldü

Dünyanın en çok tanınan seri katili Amerikalı Charles Manson 83 yaşında cezaevinde öldü. Acımasız katil, kurduğu tarikat üyelerine işlettiği 9 cinayet nedeniyle hapis yatıyordu

En ünlü seri  katil öldü

1960’lı yıllarda karşı kültürün karanlık tarafının bir sembolü haline gelen Manson, bu ayın başında California’daki Bakersfield Hastanesi’ne yatırıldı.

Pazar günü ise doğal sebeplerden ötürü hayatını kaybettiği açıklandı. Manson ailesi adlı bir tür tarikat kuran Manson ve takipçileri, Ağustos 1969’da ırklar arası savaş başlatmak için iki gecede yedi kişiyi vurarak ve bıçaklayarak öldürmüştü. Seri katilin kurbanları arasında ünlü yönetmen Roman Polanski’nin hamile eşi Sharon Tate de vardı. Manson’ın genç takipçileri, cinayetin ardından Tate’in kanıyla kapısının üzerine ‘DOMUZ’ (PIG) yazmışlardı. O gece Tate’in evindeki dört kişi daha acımasız bir şekilde öldürüldü. Ertesi gün ise Los Angeles’ın varlıklı isimlerinden olan Leno ve Rosemary LaBianca çifti de tarikat tarafından öldürüldü.

Evliliğine izin verildi

Manson, her ne kadar cinayetler gerçekleşirken orada bulunmasa da 1971’de 7 cinayetten idama mahkum edildi. Ancak Manson’ın cezası daha sonra California eyaletinde idamın geçici olarak yasaklanmasının ardından ömür boyu hapse çevrildi. Şartlı tahliye talebi defalarca reddedilen Manson’ın yine benzer bir başvuru yapması 2027’ye kadar yasaklanmıştı. Buna gerekçe olarak ise Manson’ın rehabilitasyona gitmeyi kabul etmemesi, diğer mahkumlarla kavga etmesi, beraberinde uyuşturucu ve cep telefonu gibi yasaklı malzemeleri bulundurması ve diğer mahkumlara uyuşturucu satmaya çalışması gibi nedenlerle örnek bir mahkum olmaması gösterilmişti. 2014 yılında ise kendisine aşık olduğunu söyleyen 26 yaşındaki Elaine “Star” Burton ile evlenmesine izin verilmişti, ancak evlilik lisansının süresi doldu ve evlilik hiçbir zaman gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

8.6 aylık hamİleydİ

Manson ve tarikatının ilk cinayetleri 25 Temmuz 1969’da Gary Hinman’ın ölümüyle başladı. 9 ağustos 1969 tarihinde ise ünlü yönetmen Roman Polanski’nin eşi Sharon Tate’in evi hedef alındı. İlk başta 18 yaşında evin dışında rastlanan bir genç öldürüldü, ardından da Tate ve beraberindeki dört kişi daha öldürüldü. Televizyon yıldızı olan Sharon Tate, 26 yaşında ve 8.5 aylık hamileydi. Polanski o sırada bir iş için Londra’daydı. Ardından Leno ve Rosemary LaBianca çifti öldürüldü. Ailenin son kurbanı ise 1977’ye kadar kalıntıları bulunamayan Donald Shea adlı dublör oldu.

Haberin Devamı

‘Bir ustura olurum!’

Manson, 1980’li yıllarda hapisteyken dört röportaj verdi. CBS’ten Charlie Rose’a verdiği röportaj daha sonra Emmy ödülü kazandı. Manson ve tarikatının işlediği cinayetler etkisini uzun yıllar boyunca gösterdi. Şarkıcı Marilyn Manson, soyadını Manson’dan aldı. Charles Manson bir röportajından ‘Kendinizi bir kaç cümle ile anlatır mısınız’ sorusuna şu cevabı vermişti:
Hiç kimse.. Ben hiç kimseyim. Ben bir serseriyim, başı boş aylağın tekiyim. Bir sürahi şarabın içinde yük vagonuyum. Ve bana çok yaklaşırsan bir ustura olurum.