Gazete Vatan Logo

En ‘taze’ teknolojiler Berlin’de ortaya çıktı

Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, Berlin’de kapılarını açtı. 250 bin ziyaretçi beklenen IFA 2016’da dünya devleri boy gösteriyor. 7 Eylül’de bitecek fuarda 1.600 şirket yeni ürünlerini sergileyecek.

En ‘taze’ teknolojiler Berlin’de ortaya çıktı

Türkiye’den Arçelik ve Vestel gibi şirketler, televizyondan sanal gerçeklik gözlüğüne kadar geniş ürün gamlarıyla dünya devlerine kafa tutuyor. Sizin için IFA 2016’da gün yüzüne çıkan ürünleri derledik.

OLED ve Ambilight Philips’te birleşti

PhIlIps OLED ile Ambilight’i buluşturdu, dünyanın ilk Ambilight OLED TV’sini IFA Fuarı’nda tanıttı. Perfect Pixel Ultra HD İşlemcisi, 4 milyar piksel gibi hayret verici bir performans sayesinde devamlı olarak her bir pikselin keskinlik ve parlaklığını ayarlayarak, ince hatları ve derin detayları gözler önüne seriyor. İşlemci aynı zamanda, sahip olduğu Ultra Resolution özelliği sayesinde, tüm kaynakları dönüştürüp yükselterek daha rafine Ultra HD görüntülere çevirebiliyor. Televizyon, Philips Smart TV ile de uyumlu.

Akıllı ve ‘Mini’

ZTE, IFA 2016’da AXON 7 serisinin yeni üyesi AXON 7 Mini’yi duyurdu. AXON 7 Mini, AXON 7’nin sahip olduğu tasarım, ses deneyimi ve diğer özellikleri, 5.2 inç ekrana sahip daha kompakt bir gövdede sunuyor. AXON 7 Mini piyasadaki en yüksek ses kalitesine sahip akıllı telefonlardan biri. ZTE bu yüksek ses kalitesine Golden Ears Conservatory of Music bünyesindeki profesörler ve diğer benzer kuruluşlarla yaptığı ortak çalışma sonucunda ulaştı. AXON 7 Mini’de Asahi Kasei Microdevices tarafından geliştirilmiş özel bir ses işlemcisi kullanılıyor.

Haberin Devamı

Zili çalanı TV kontrol ediyor!

Samsung Electronics, Türkiye’deki kullanıcıların akıllı ev deneyimini yaşayacağı nesnelerin interneti özellikli ürünleri IFA 2016’da tanıttı. SUHD TV serisi yeni televizyonlar Samsung tarafından SmartThings ile geliştirilen IoT (Nesnelerin İnterneti) ‘hub’ teknolojisini içeriyor. SUHD TV, kapı zilini çalan kişiyi görmek, kapıları kilitlemek ya da ışıkları söndürmek için 200’ü aşkın SmartThings uyumlu cihaza bağlanıp bu cihazları kontrol edebiliyor. Samsung’un 2016 yılında piyasaya sürdüğü SUHD TV ailesi IoT’nin merkezi olarak konumlandırıldı. Böylece tüm akıllı ev sisteminin “kumandasına” dönüştü.

Tüm gün kalp atışlarını izliyor

TomTom, IFA 2016’da 7 yenilik birden tanıttı. TomTom’un akıllı bilekliği Touch 24 saat boyunca kalp atışını izleyebiliyor. TomTom Touch adımlarla, uykuda ve tüm gün kalp atışlarıyla bilekten vücut kompozisyonunu analiz edebiliyor. Vücudun yağ ve kas oranını gösteren TomTom TOUCH, aynı zamanda kalp atış hızını sürekli olarak ölçüyor. TOUCH kalori ve adım sayma gibi işlemleri de gerçekleştirebiliyor. TomTom VIO ise scooter için özel olarak tasarlanmış dünyanın ilk navigasyon cihazı.

Haberin Devamı

‘Üçlü’ algılıyor

Sony Mobile, bugün yeni Xperia X serisi akıllı telefonlarına iki model daha eklediğini duyurdu. Amiral gemisi Xperia XZ ve premium Xperia X Compact, Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan vizyonun devamı olarak daha akıllı ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor. Yeni modeller bir akıllı telefonda bulunan en gelişmiş kameraya sahip. Sony Mobile Communications Global Satış ve Pazarlama Birimi Başkan Yardımcısı Hideyuki Furumi, “Xperia XZ ve X Compact ile her anı hemen yakalayabilirsiniz” dedi.

Alcatel MOVE ilk kez IFA’da tanıtıldı

Haberin Devamı

TCL Commmunication her yaştan tüketici için tasarlanan sezgisel giyilebilir ve yaşam tarzı cihazlarından oluşan Alcatel MOVE’u ilk kez IFA’da tanıttı. Yeni seri, MOVEBAND, MOVETIME WiFi Watch, MOVETRACK ve MOVE Track&Talk’tan oluşuyor. MOVEBAND şirketin gündelik tüm yaşam faaliyetlerini takip eden ilk etkin bileziği olma özelliğini taşıyor. MOVETIME WiFi Watch, kullanıcılarının bileklerinden arama yapmalarını ve arama yanıtlamalarını sağlıyor.

Gözü takip ediyor

ACER, IFA’da yeni ürünlerini tanıttı. Dünyanın ilk kavisli ekrana sahip dizüstü bilgisayarı Predator 21 X; En yeni göz takip teknolojisine sahip monitörler, sektörün ilk 13 inç ekran dönüştürülebilir Chromebooku Acer Chromebook R 13 ile yeni Swift serisi ve Spin serisi tanıtılan ürünler arasında. 13 inçlik bir kasada 14 inç ekran barındıran Spin 7’nin alüminyumdan oluşan tek parça gövdesi yalnızca 10.98 mm kalınlığı ve 1.2 kg ağırlığıyla dünyanın en ince dönüştürülebilir dizüstü bilgisayarı haline geliyor.

Haberin Devamı

Pil ömrü uzadı

Asus’un yeni akıllı Zenwatch 3’ü yüzde 25 daha uzun pil ömrü sunuyor. “Rose gold”, “silver” ve “gunmetal” renk seçenekleriyle gelen saatin 1.39 inç’lik OLED ekranı, 400x400 piksel çözünürlüğe sahip.

Lenovo yine ince düşündü

Lenovo, Windows 10 işletim sistemiyle çalışan dünyanın en ince dönüştürülebilir Intel Core i7 işlemcili, 15.5 saate kadar pil ömrü sunan dizüstü bilgisayarı Yoga 910 ile 2K ekranlı, 18 saate kadar pil ömrü sunan Android Tab 3 Plus modellerini tanıttı.