Gazete Vatan Logo

En sorumlu lider Sabancı

İngiltere merkezli FIRST, ‘2017 Yılın Sorumlu Lideri Ödülü’nü Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı’ya verdi. Sabancı, 17 yıldır gerçekleştirilen programda ‘Yılın Sorumlu Lideri’ unvanını alan ilk Türk oldu.

En sorumlu lider Sabancı

Dünya genelinde ülke, endüstri ve finans liderleri arasında ilişki geliştirmeyi hedefleyen İngiltere merkezli FIRST tarafından düzenlenen ‘Yılın Sorumlu Lideri Ödülü’ 2017 yılı için Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya verildi. Sabancı, FIRST ‘Yılın Sorumlu Lideri Ödülü’nü alan ilk Türk oldu. Güler Sabancı, ödülü Londra’da Lordlar Kamarası’nda düzenlenen tören ile Rt. Hon. Lord Judge’dan aldı.

2000 yılından bugüne kadar her yıl dünya genelindeki şirket ve sivil toplum kuruluşlarına verilen ödülün verileceği isim, uluslararası bir jürinin değerlendirmesi ile belirleniyor. 17 yıldır gerçekleştirilen ve uluslararası şirketlerin liderlerine verilen FIRST Ödülleri, dünyanın en itibarlı liderlik ödülleri arasında gösteriliyor.

Güler Sabancı, ödül için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu ödülü tüm Sabancı Topluluğu çalışanları adına almaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyorum” dedi. Büyükbabasının (Hacı Ömer Sabancı) her zaman bu ülkenin kendileri için en kıymetli değer olduğunu söylediğini hatırlatan Sabancı, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Sosyal sorumluluk değeri

“Onun hayattaki en önemli amacı bu topraklarda kazandığını yine bu toprakların insanlarıyla paylaşmaktı. Bu felsefeden hareketle, büyükannem de tüm mal varlığını Sabancı Vakfı’na bağışladı. Hepinizin bildiği gibi Türkiye gelişen bir ülke ve ekonomik büyümenin ülkemiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bu süreç, sosyal sorumluluk ve eşitlik değerleri olmadan düşünülemez. Bizim için, ekonomik kalkınma ve sosyal kalkınma her zaman el ele, denge içinde olmuştur. Aksi takdirde sürdürülebilir bir gelecek ve sürdürülebilir bir iş düşünülemez. Sabancı Topluluğu olarak, bizler de ekonomik atılımlarımızı yaparken temel değerlerimizi her zaman koruduk.”

Kadınlar, gençler ve engelliler için eşit fırsat
Rt.Hon. Lord Judge, ödülü Güler Sabancı’ya takdim ederken yaptığı konuşmasında, şunları söyledi: “Bu yıl FIRST Sorumlu Liderlik Ödülü’nü Türkiye’den oldukça olağanüstü bir hikayesi olan, Güler Sabancı ve liderlik ettiği Sabancı Topluluğu alıyor. Bu ödül için de bize gelen bir tavsiye üzerine Sabancı Topluluğu’nun hikayesini de inceledik. Bu süreçte, Güler Sabancı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı üstlendiği Sabancı Vakfı’nın özellikle kadınlar, gençler ve de engelliler için eşit fırsatlar yarattığına şahit olduk. Ortaya çıkan insiyatiflerin en önemlileri arasında Sabancı Üniversitesi ve Sakıp Sabancı Müzesi’ni sayabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı