Gazete Vatan Logo

En sevilen havayolu şirketi yine THY

MediaCat önderliğinde ve Ipsos tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin Lovemark’ları 2018 Araştırması’ bu yıl 11’inci kez gerçekleştirildi.

En sevilen havayolu şirketi yine THY

Havayollarında THY, otomotivde Volkswagen yine en sevilen markalar oldu. Bu yıl ilk kez araştırma kapsamına alınan Sofra & Mutfak veya Züccaciye, Mücevher & Takı ve Yapı Market kategorilerinde Karaca, Atasay ve Koçtaş 1’inciliği göğüsleyerek bu yeni kategorilerin Lovemark’ı unvanını aldılar. Meyve Suyu kategorisinde Türkiye’nin gönlüne taht kuran marka Cappy oldu. Beyaz eşya kategorisinde Arçelik bu yıl da Türkiye’nin en sevilen markası unvanıyla 11’inci kez üst üste Lovemark olma başarısı gösterdi. Deodorant kategorisinde Rexona, Hızlı Servis Restoranları’nda Burger King liderliği kazanırken, sadakat seviyesinin genel olarak düşük seyrettiği, ‘Fikrim yok’ yanıtını verenlerin yüzde 67 gibi oldukça yüksek sayılabilecek bir orana ulaştığı Teknoloji Market kategorisinde ipi Teknosa göğüsledi.

Ziraat Bankası akla gelen ilk marka

Araştırmanın her zaman sıkı rekabete sahne olan alanlarından banka kategorisinin bu yıl da Lovemark’ı Ziraat Bankası oldu. Akla gelen ilk marka olma konusunda geçtiğimiz yıla göre daha da güçlendiği görülen Ziraat Bankası’nın bu gücünü Anadolu illerinden, düşük SES gruplarındaki ve 15-24 yaş segmentindeki bireylerden aldığı görüldü.

Haberin Devamı